Alıntı:
cyprinus tafarından gönderildi
Dip trolünün saha ve zaman yasakları vardır ve çoğu yerde yıl boyu yasaktır. Ben yazımda trolün faydalı bir av yöntemi mi olduğunu söyledim yada 3 mil açığından değil gelin kıyıdan mı çekin demek istedim. Hayır! Olayın dipteki balık yuvalarına zarar vermesi konusu üzerinde durdum çünkü 1-2 tür dışında balık yumurtalarının pelajik (yüzer) olduğunu deniz dibinde ufak ufak milyarlarca balık yuvası ve o yuvaları bekleyen anne ve baba balığın olmadığını söylemek istedim
Kısacası trol gibi gırgırında veya diğer avlanma yöntemlerininde kontrolsüz olduğunda aynı derecede zararlı olduğunu söyledim....Kısacası yanınızdan geçerken trol teknelerini alkışlamanıza gerek yok  . Benim size vermek istediğim trol hakkında kısa bir bilgi idi.Yani trole evet kampanyası başlatmak değil. Teşekkürler
|
Bende biraz konuşayım o zaman. BaLık yumurtaLarının yüzer oLması tamam güzeL bişeydir yumurtaLardan baLıkLar çıkar ama beLLi bi süre sonra dibe indiğinde 1 cm de oLsa troLün ağLarının içinde kaLıcaktır çünkü hiç bi şekiLde affetmek gibi bi yasası yok troLün , önüne geLeni içine aLır bu bir köpek baLığıda oLabiLir daha yeni doğmuş ıstakoz yavrusuda oLabiLir. Bence tabiata en çok zarar veren kötüLükLerin başında geLir troL iLe avcıLık.
Hiç bir zaman düz kumLuk zeminde baLık buLamayız neden mi baLık zeminde azda oLsa yosun tabasıdır ufak kayaLık zemindir ya da benzeri şeyLerdir onLarın üzerinde av yapar ama sizin dediğiniz oraLar yuvaLarı değiLdir onLarın. Yosun ve midyeyLe besLenen baLık kumun üzerinde oLuşan yosunu da yer sizin görüşünüz ama kumun üzerinde ne doğru düzgün midye oLuşur ne de yosun oLuşur. O yüzden küçük yuvacıkLar zamanLa mercanLarında etkisiyLe büyüyerek büyük yuvaLar oLuşturur , bunLar sürekLi yatıcakLarı yuvaLar değiLdir beLki ama av yapmak için uğruyacakLarı nacizane mekanLardır.
KarasuLarımıza 3 miL değiL 3miLyon miL yakından av yapmaLarına karşıyım !!
SaygıLarımLa.