Dostum; meslektaşım, gazeteci,yazar Erol Yaraş'ın yazıları ve ısrarlı takibi sonuç verdi..! Amatör denizci ve balıkçılara korku yaşatan çağdışı cezalar makul seviyelere indirildi..!
Bu uğraşından dolayı kendisini tebrik ediyorum

ve bu günkü Milliyet Ege ilavesindeki yazısını sizlerle paylaşmak istiyorum arkadaşlar...
Suyu bardakta, balığı tabakta gören yöneticilerimiz varken biz yakında denizlerimizde yüzerken de ceza öderiz" başlıklı yazımın üzerinden 2 ay geçmeden denizcileri rahatlatan ilk yasa değişikliği TBMM den geçti !
Cumhurbaşkanı'nın onayını bekliyor.
Ceza alt sınırı 5bin YTL den 250YTL ye düşürüldü.
Yani denizlerimizdeki cezalar bir anlamda dengelenmiş oldu.Bir de ceza yazma yetkisi Sahil Güvenlik bot komutanlarından alınıp, liman başkanlarına verildi. Bot komutanları denetim yapacak, cezai işlemi liman başkanları gerçekleştirecek.
4922 sayılı Denizde Can ve Mal Koruma Kanunu'nun değişen maddelerinde en önemli madde hiç şüphesiz ki; su ürünleri kapsamında verilmiş yüksek cezaların silinecek olmasıydı. tekne ve yat sahiplerinin beklediği; özellikle de yabancı bayraklı teknelerin Türk Bayrağı'na dönmesini sağlayacak yasa da TBMM'de 4. sırada. O da önümüzdeki günlerde yasalaşınca ,artık karasularımızda özgürce gezebileceğiz.
Erol Yaraş, Milliyet Gazetesi, Pazar,27 Temmuz 2008