Yalnız Mesajı Göster
Eski 28-08-2008, 22:42   #4
gerence
Kaptan

gerence kullanıcısının avatarı

Unhappy Ildır'da ilk ve son çipura avım...

Cumartesi günü öğleden sonra ben de Ildır'da aynı yerde bir arkadaşın davetlisi olarak 4 kişi çipura avına çıktık Bu benim Ildır da ilk defa çipuraya gidişimdi ve de SON
Yemler İzmirden geldi; bir patlak (950gr)kıpır kıpır, tekne harika, yolculuk 15 dk sürdü..! Diğer tekneler gibi biz de Pınar Balık Çiftliğinin dubalarından birine bağlandık Ben şaşkın vaziyette elimdeki GPS i sessizce çantama koydum, zannediyordum ki arkadaşımız bizim gibi özel bir kerterizle ava götürecek bizi Meğer kerterizi çiftliğin dubalarıymış
Neyse; derinlik 7-8 metre, yemleme başladı; devam ediyor, ediyor, ediyor, bitmek bilmiyor((( Yandaki teknelere bakıyorum durum pek farklı değil..! Ha bire yemleyip indiriyoruz oltaları. Sonuç ya eşek ısparozu, ya karagöz cücesi,ya kupes, tek tük erkek mercan yavrusu; anlayacağınız bir sürü harami Bizim tekneden bir , diğerteknelerden de yaklaşık 10 çipura yakalandı onca zaman. Yaklaşık 4 saat süre..!
Hiç sesimi çıkarmadım ama herhalde yüzümden ruh halimi anlamıştır herkes
Biz Ilıca da onca zamanda denizin ortasından, 50 sülünezle bir kova muhtelif boy ve cinslerde balık tutuyoruz. Ne işimiz vardı bizim Ildır da???
Bu iş bana balık avı gibi gelmedi açıkçası Bu iş balık avlamaktan öte sanki balık almaya gitmek gibi geldi açıkçası
Bu benim son maceramdır Ildır balık çiftlikleri dubalarına bağlanıp havuzdan balık tutma işi
İnanın gece rüyamda; durmaksızın mamunla olta yemliyorum ve olta saniyede alabros traşlanmış olarak geri dönüyor görüyordum
yemin ederim; ben ben olalı böyle ızdırap çekmedim
Benim bildiğim; çipura kayıktan tırnak yengeçle avlanır, hayatım boyunca kayıktan zoka ve tırnak yengeçle ile avlanmışım ve başarılı olmuşumdur, özellikle İzmir körfezinde...
Evet; size Ildır balık çiftlikleri dubalarında bağlı olarak; ilk ve son çipura avımı anlattım.
Ancak sözüm meclisten dışarıdır