Cumartesi günü öğleden sonra ben de Ildır'da aynı yerde bir arkadaşın davetlisi olarak 4 kişi çipura avına çıktık

Bu benim Ildır da
ilk defa çipuraya gidişimdi ve de
SON

Yemler İzmirden geldi; bir patlak (950gr)kıpır kıpır, tekne harika, yolculuk 15 dk sürdü..! Diğer tekneler gibi biz de Pınar Balık Çiftliğinin dubalarından birine bağlandık

Ben şaşkın vaziyette elimdeki GPS i sessizce çantama koydum, zannediyordum ki arkadaşımız bizim gibi özel bir kerterizle ava götürecek bizi

Meğer kerterizi çiftliğin dubalarıymış

Neyse; derinlik 7-8 metre, yemleme başladı; devam ediyor, ediyor, ediyor, bitmek bilmiyor

((( Yandaki teknelere bakıyorum durum pek farklı değil..! Ha bire yemleyip indiriyoruz oltaları. Sonuç ya eşek ısparozu, ya karagöz cücesi

,ya kupes, tek tük erkek mercan yavrusu; anlayacağınız bir sürü harami

Bizim tekneden bir , diğerteknelerden de yaklaşık 10 çipura yakalandı onca zaman. Yaklaşık 4 saat süre..!
Hiç sesimi çıkarmadım ama herhalde yüzümden ruh halimi anlamıştır herkes

Biz Ilıca da onca zamanda denizin ortasından, 50 sülünezle bir kova muhtelif boy ve cinslerde balık tutuyoruz. Ne işimiz vardı bizim Ildır da???
Bu iş bana balık avı gibi gelmedi açıkçası

Bu iş balık avlamaktan öte sanki balık almaya gitmek gibi geldi açıkçası

Bu benim son maceramdır Ildır balık çiftlikleri dubalarına bağlanıp havuzdan balık tutma işi

İnanın gece rüyamda; durmaksızın mamunla olta yemliyorum ve olta saniyede alabros traşlanmış

olarak geri dönüyor görüyordum

yemin ederim; ben ben olalı böyle ızdırap çekmedim

Benim bildiğim; çipura kayıktan tırnak yengeçle avlanır, hayatım boyunca kayıktan zoka ve tırnak yengeçle ile avlanmışım ve başarılı olmuşumdur, özellikle İzmir körfezinde...
Evet; size Ildır balık çiftlikleri dubalarında bağlı olarak;
ilk ve son çipura avımı anlattım.
Ancak sözüm meclisten dışarıdır