Yalnız Mesajı Göster
Eski 08-10-2008, 15:24   #8
Taygun KOCABIYIK
ADMİN

Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı

Alıntı:
xnode tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Ben çok uğraştım ama muvaffak olamadım Yeme gelmiyorlar, çünkü zaten dolaştıkları yer aterina kaynıyor o yüzden karınları tok. Rapala'ya da bir dönüp bakıyorlar ama yüz vermiyorlar. Eşendere isminde bir yer var, Karaburun'a 3 KM kala dik bir yoldan iniyorsun. Orası en fazla balık olan yer aklınızda bulunsun. Dağdan denizin içine kaynak karışıyor ve limanı içinde binlerce balık var.
Cem abi bu cevabı daha önce okumuştum fakat konuya boş bir cevap vermemek adına cevapsız bırakmayı tercih ettim.
Fakat şimdi aklıma gelen birşeyleri kaleme almak istedim.
Öncelikle Eşendere'nin çok ama çok bereketli bir yer olduğunu, tekneylede o bölgeden iyi mercan alındığını duymuştum yer olarakta biliyorum fakat avlanma şansım olmadı.
Mesele geldi levreklere.
Dediğin gibi denizin içinde binlerce gümüş balığı var bu kadar çok yem varken ne sardalyaya, ne mamuna, ne tekeye nede canlı yeme levrek vurmuyor. Zaten narin ve ufak olan gümüş balığı iğneye takılınca canlılığını yitiriyor.
Madem canlı veya ölü yemlerden verim alamıyoruz başka bir yolu olmalı mutlaka bu levrekleri yakalamanın.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Şu konuda Asım Can Gündüz abimizin verdiği mükemmel ince ayrıntılar ve bilgiler var. Konu aklıma geldi tekrar okuyarak bilgilerimi tazeledim. Ve simsiyah bir sahte balık ile bu levrekleri yakalayabileceğimiz bilgisine ulaştım.
Sanırım 7-8. sayfalarda avcı balıkların gece siyah rengi daha iyi gördüğü ile ilgili bir bilgi var. Ayrıca iri levreklerin tembel olduğunu at çek yaparken çok yavaş olarak çekilmesi gerektiği yazıyor.
Umarım birdaha ki levrek avı denememizde bu bilgilerden yola çıkarak başarılı olabiliriz.

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla