Yalnız Mesajı Göster
Eski 20-11-2008, 04:48   #75
mueve
Oltacı

Alıntı:
İmBat tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Yeni öğrendiğim ve geceleri daha iyi sonuç veren bir sistemin resmini çizdim ekte resim mevcut. merak ettiğiniz ayrıntıları sorabilirsiniz.
Herkese Merhaba.
Bodrum'da yaşamaktayım. Geçenlerde arkadaşlarımla deniz kıyısına gittik. Bir arkadaşım at çek yapmaya başladı. Sonradan kalamar avladığını söyleyince hemen yanına gittim. Kalamar, ahtapot, sübye, karides, kerevit dendi mi bende akan sular durur. Ardından 1-2 deneme de ben yaptım ve 1 kiloya yakın bir kalamar çektim. O saniyeden itibaren karşı konulmaz bir heves içindeyim. Bu kış zamanım da olduğundan kalamar avlamaya karar verdim. Amacım ticari değil, arkadaşlarımla oturup ziyafet çekelim yeter.

Anlattıklarım neticesinde bu forumu ve yukarıdaki çizimi buldum. Öğrenmek istediğim;

Çizimini yaptığınız sistemde "sunlight" olarak adlandırdığınız malzeme sanırım "glow stick" denen malzemeyle aynı. Tüp şeklinde ve ortadan büktüğümüzde "kıt" sesi çıkması akabinde fosforlu ışık veriyor. Bu ışığın hangi rengini tercih ediyorsunuz? Bu ışığın bir çok ebadı var. Kullandığınız hangi ebatlarda? Kalamar önce bu ışığa mı yapışıyor? Yoksa ışık sayesinde zokalara mı? Eğer direk ışığa yapışıyorsa, bu ışığın arkasına kalamar zokasının arkasındaki iğneleri adapte etsek daha iyi sonuç alabilir miyiz?
Şimdiden teşekkür ederim.
Herkese rastgele.
mueve Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla