Yalnız Mesajı Göster
Eski 24-12-2008, 18:22   #4
nadirsakoglu
Çımacı

Alıntı:
bird tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
murat bey helal olsun size balıkçı dediğiniz böyle olmalı bizde bir sefer bütün hazırlıkları yapıp mordoğan limandan açılacaktık uzun ada yakınlarına gittik hava bozuk, yaşlı bir balıkçı bize dediki (keşke dinleseydik yaşlı amcayı ) oğlum biz ekmeğimizi denizden çıkarıyoruz bak kahveye bütün balıkçılar kahvedeler hiç biri balığa çıkmıyor sizin ne işiniz var balıkta... ama bizdeki o azim var ya oraya kadar gitmişik 1 kasa sardalya yem almıştık ve her zaman denk gelmiycek bir yemdi bizi götürecek balıkçıya döndüm sordum usta dedim sen çıkarmısın ? bana gülümseyerek ben çıkarım dedi siz kendinize bakın korkmassanız çıkalım dedi ve sihirli sözcüğü söyledi bu ara bana (kormassanız çıkalım) bende dedimki arkadaşlara pilavdan dönenin kaşığı kırılsın atlayın tekneye yaşlı adam arkamızdan bakıyordu ve rasgele size gençler allah kolaylık versin dedi ve biz limandan ayrıldık. Gidiyoruz ama teknenin burnu bir denizin dibi ni, bir gökyüzünü gösteriyo laf aramızda hayatımda okumadığım kadar dua okudum teknede, ve karaya ayak bastığımda o yaşlı adamın elini öpücem dedim kendi kendime rüzgar şiddeti 8 miş (sonradan öğrendik ) ve gopezden başka bişiy de alamadık birde üstüne beni deniz tuttu yani hayatımda geçirdiğim en kötü günlerden biriydi ve avı yarıda kesip yine bata çıka limana geri geldik ve yaşlı adamı buldum adam beni gördü ve bıyık altından gülümsedi; ne o evlat erken dönmüşünüz, adamın elini öptüm valla usta dedim keşke seni dinleseydik ama sonra güzel bişiy oldu adama sardalyaları gösterdim ve gelin dedi size o sardalyaları güzel bi boklu kebap yapalım günün sonunu bu şekilde tamamladık ... Ama amca gerçekten çok güzel yaptı parmaklarımızı bile yiyorduk az kalsın yani kıssadan hisse : herzaman tecrubeye saygı göster ve işini şansa bırakma
saadettin sen artık tecrübe kazanmışın gel bu hafta yağmurlu ve rüzgarlı bir av yapalım çeşmede.
nadirsakoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla