Alıntı:
İmBat tafarından gönderildi
etkisini arttırman için 1-2 tavsiye vereyim.
Palamut ipi çok kalın onun daha ince olması gerekir.
Lastik 2 yada 4 cm kısalmalı.
bu 2si gerçekleştiğinde çok güzel olur gibi geliyor bana
|
Taygun kardeş palamut iplerini kısaltacağım ve lastiği tamamiyle değiştireceğim.
Şuanki lastikler yılmazın kauçuk lastikleri. bulabilirsem latex almayı düşünüyorum.
Alıntı:
katiti tafarından gönderildi
usta bu ilk zıpkınsa süper, ikincide neler yaparsın Allah bilir
benden de küçük bir iki tavsiye:
1. ahşap zıpkın yapacaksan 100 cm'den küçük yapma.
2. lastik kısmına çift lastik takabilecek kadar yer bırak.
3. ip palamut kullanmak için gül dikeni şiş daha iyi oluyor.
3. şişin sağ ve sol tarafında lastiğin oturduğu kanalları biraz daha tıraşlarsan daha iyi olur.
4. tetik mekanızmasına serbest kalan ipi tutmaya yarayacak bir parça daha eklemen iyi olur (bu parça tetikle beraber boşalıp ipi serbest bırakır)
menzil denemesinde de hesabı şöyle yaparsan daha sağlıklı olur sanırım:
menzil = tüfek boyu*3+şiş boyu
tabi bu suda geçerli olacaktır. karadaki atış bu değeri geçiyorsa sanırım başarılı bir tüfek diyebiliriz.
unutmadan, tetik mekanızması da plastik gibi göründü bana. krom mekanizmalardan bulup kullanabilirsen çok daha iyi olur sanırım (ve daha güvenli).
tekrar tebrikler...
|
Mert kardeş Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim..
1. Deneme amaçlı yaptığımdan zıpkının boyunu ayarlayamadım birdahaki sefere 100 veya 110 luk yapacağım bunuda bir kendine getirdikten sınra.
2. Evet lastik kısmını daha önce yaparken 2 lastik geçecek gibi dşünmüştüm. o yüzden iki lastik takabilirim..
3. Şiş konusunda şişimde yılmazın şişi tornacı arkadaş var onun atelyesinde yeni şişler yapacağım. Bunlar önerini dikkate alarak gül dikenli olacak.
4. "tetik mekanızmasına serbest kalan ipi tutmaya yarayacak bir parça daha eklemen iyi olur (bu parça tetikle beraber boşalıp ipi serbest bırakır)" Burda nasıl bir mekanizmanın çalışması gerektiğini ve mantığının ne olduğunu anlayamadım açıkçası.
Menzil konusundada 2 sandalyeye zıpkını sabitleyerek 5 metre mesafedeki sigara paketine isabet alarak 8 de 8 vurabildim. Tabi bu karadaki mesafe. su altında ne olabilir onu hiç bilmiyorum.
Bu mesajı üçüncü yazışım 2 kere internet alıntıya cevap verdiğimde kilitlendi kaldı baştan yazmak zorunda kaldım bende .
Neyseki firefox var sonolarak yazdığımı kopyaladım ve firefoxdan gönderdim.