Uzun bir aradan sonra tekra selamlar arkadaşlar... Erol abi özellikle sana, az yardımlarını görmedim zamanında
Bu fishfinderlar konusunda çok çok uzun bir araştırmadan sonra almayı kararlaştırdığım ve siparişini verdiğim cihazın bilgilerini paylaşmak istedim sizlerle. Son dönemlerde incelediğim fishfinderların, özellikle şu anda Türkiye'de satışı yapılanların son derece modellerinin geçmiş olduğunu ve yurt dışında artık kataloglarda dahi yer almadıklarını gördüm. Benim sizlere tavsiyem eğer biraz paraya kıymayı düşünüyorsanız kesinlikle ve kesinlikle o veya bu şekilde cihazınızı yurt dışından temin ettirmeniz. Türkiye'den almayı düşündüğünüz cihazın çok çok çok üst modelini Türkiye'deki çok çok çok alt modelinin fiyatından daha ucuza getirtebiliyorsunuz. Bu şekilde çalışan ve sizin siparişleriniz doğrultusunda size açıkı arttırma sitelerinde satış açan kişiler var ve oldukça uygun aracılık fiyatları alıyorlar. Size tavsiyem bu arkadaşlardan cihaz edinmeniz. Eğer bu tarz birilerini arıyorsanız benim alış-veriş yaptığım arkadaşın bilgilerini size veririm sizde faydalanabilirsiniz. Satışlarda gittigidiyor gibi güvenilir siteler üzerinden yapılmakta. Ben bu şekilde aldığım cihazın bilgilerini paylaşmak istiyorum sizinle. Humminbird marka fishfinder üreticisinin 798ci si modeli. Bu modellerde Side imaging teknolojisini sunmuşlar. Bu teknoloji genellikle Humminbird marka cihazların en üst modellerinde (amerika satış fiyatı 3.000$ civarı olan cihazlarda) bulunmaktaydı. Aynı teknoloyiji daha alt modellere de uygulamşlar ancak fiyatlar 800 ile 1000 dolar arasında seyretmekte (amerika satış fiyatı). Bu teknolojiyi ciddi şekilde inceledim ve gerçekten çok etkilendim, neredeyse deniz tabanının sağlı ve sollu şekilde resimlerini size aktarıyor. 75 metreye kadar deniz tabanının çok detaylı halini görebiliyorsunuz. Aynı zamanda ekran üzerinde balıkları da tesbit etmek oldukça kolay. Hatta batık ya da suyun dibine düşmüş çeşitli nesneleri bile tesbit edebiliyorsunuz. Bu özellikleri gördükten sonra açıkçası aradığım cihazı bulduğumu düşündüm, cihaz aynı zamanda bir gps. Gelelim Türkiye'de satışı yapılan modellere. Bu fiyat civarlarında bir araştırma yaptım. Aynı fiyata ancak Humminbird markasının matrix 47 (bu model yurt dışında uzun süredir satılmamaktaymış, kataloglarında bile yok) modeli diye tabir edilen modelini alabiliyorsunuz bir legal tedarikçiden. Mono ekran ve standart dip tarama özellikleri ile. Yani anlıyacağınız Türkiye bu fishfinderlar konusunda, bundan 10 sene önceki cep telefonu piyasası durumunda. Yani en eski ve işe yaramaz modeller satılmakta ve fahiş fiyatlara. Siz siz olun fishfinder bakarken çok iyi araştırın. Ben şahsen Türk tedarikçilerden alınmamasını düşünüyorum. Gerek vergi yükü gerekse tedarikçilerin üzerine koydukları fahiş komisyon oranları yüzünden 5 sene önceki teknolojiyi bize bugünün teknolojisi fiyatına satmaya uğraşıyorlar. Kalın sağlıcakla.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] NOT: Cihaz sitesinde 1.200 $ gözükmekte ancak ebay tarzı sitelerden 800 $'a çok rahat bulabiliyorsunuz....
YouTube görüntüleyebilen arkadaşlar için yeni nesil fishfinderlar hakkındaki küçük bir tanıtım videosu...