Yalnız Mesajı Göster
Eski 01-04-2009, 07:31   #10
araştırıcı
Miço
 
Üyelik Tarihi: 29.03.07
Şehir: doğu akdeniz
Yaş: 48
Mesaj Sayısı: 129
Varsayılan

Alıntı:
walras tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
sevgili Ahmet;


Bu levrekler 20-25 cm civarlarında. Asıl kötü olan ; kıyıya15-20 metreye bırakılan küçük gözlü ve naylon ağlardır. maalesef her şikayetimiz sonuçsuz kaldı. adamların gözleri o kadar dönmüş ki resmi iskelelere 20-30 metre mesafelere küçük gözlü ağlar bırakıyorlar.Herhangi bir aksilik( takılma vs gibi) durumunda bu ağların maliyetleri düşük olduğundan denizde bırakıyorlar.Hem denize kilolarca naylon bırakıp hem kıyıdaki irili ufaklı her balığı avlıyorlar.

Problem amatör balıkçıların yakaladığı bir kaç levrek değil, ekmeğimizi bundan kazanıyoruz demogojisi ile bilinçsizlik ve vahşet içerisinde avlanan, laf anlatılması zor, kullandığın cümleleri tersinden anlayan, kavgaşar, cahil,bilinçsiz ve sorumsuz profesyonel balıkçılar.

Merhaba Alper..

Unutmaki hepimiz bir faktörüz... bu balıkları yakalamayın demiyorum.. Böyle bişey söylemeye hakkım yok hemde haddime değil.. Üstelik ben kolluk kuvveti de değilim.. Kanun koyucu vs olamam.. Ama eminim senin vicdanın gibi benimde vicdanım var.. Hiçbir zaman kötü örnek olamaz... O bunu yapıyor, falanca bunu yapıyor o halde bende yaparım mantığını gelişmiş ve üstün değerleri olan başta sen ve diğer arkadaşlarıma yakıştıramam.. el alem gasp, tecavüz yada buna benzer kötü davranışlar yaparken bende kendimi onlara benzetemem.. Bu bizim ortak hobimiz.. Bizler keyifli balık avlayan ve mutlu olmak isteyen ve içimizdeki coşkuyu buraya taşıyan dost, paylaşımcı insanlarız...

Başkası benim kriterim olamaz...

Ben, sen, Ahmet ve diğer arkadaşlarımında küçükleri biraz daha büyümesi için salması, namussuzlarıda ilgili yerlere şikayet etmesini umuyorum..

En güzel dileklerimle..

İskenderun Körfezi bizim...
__________________
"Gel sen, ne çektiğimi, birde bana sor....."
Levent
1975 A Rh (+)
İskenderundan Yumurtalık' a...
araştırıcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla