Levent abi, Ahmet Can ve tüm arkadaşlarıma, abilerime;
Hepinizin düşüncesi, eleştirisi benim için büyük önem arz eder. Fakat ben neye itiraz edildiğini anlamadım. Yasadışı ölçülerde balık avlıyormuşuz gibi davranıyorsunuz. Elbette gaspçı tecavüzcü, hırsızları örnek almıyoruz, onlar tecavüz ediyor haydi millet koşun bizde yapalım demiyoruz.
Benim dikkati çekmek istediğim nokta farklı, biz 3-4 saat tamamen keyif almak, sohbet etmek, dostluk pekiştirmek, az biraz spor yapma amacı ile balık avlıyoruz. Avlanan levreklerin yasal ölçüler içerisinde olduğunu hepimiz biliyoruz, hepimiz vicdan sahibiyiz. Biz bu amaç ve vicdan ile yasal ölçülerde ve adet anlamında az sayıda balık avlarken tonlarca balığı kırıp geçen, katleden , denizi kirleten profesyoneller bu kadar tepki almıyor. Herkes burada tepkisini dile getiriyor ama sadece dile! Senin, benim ve buradaki birkaç kişinin ısrarlı şikayetleri elbetteki önlemeye yetmiyor.
Sonuç olarak; balıkçı tezgahlarında ağdan çıkmış aynı boyda ve kilolarca belki tonlarca levrekler satılırken bizim bunları avlamamıza biraz fazla tepki verdiniz gibime geliyor. Önce tezgahtakilere karşı çıkalım çünkü zor olan bu.Daha sonra amatör balıkçı ile konuşalım. Çünkü biz hepimiz bilinçli insanlarız. 35-40 cm'den küçük olan levrekleri geri bırakalım dersek eminim herkes uygular. Bizim bunu yapmamız için yasaya gerek de yok zaten.
Önce çevre düşmanı naylon ağdaki tonlarca ve küçük levreği kurtaralım sonra amatör balıkçının 6-7 levreğini hallederiz.