Yalnız Mesajı Göster
Eski 04-04-2009, 14:23   #4
Wetblue
Tayfa

Wetblue kullanıcısının avatarı

Exclamation

Alıntı:
Wetblue tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Her yıl elle balık avı etkinliğinden alınmış sahnelerdir izlediğiniz. Kesinlikle hoş değil ama bu dünyada toplumlar için önemli olan bazı geleneksel dini yada sosyal nedenli etkinlikler vardır. Biz dinimiz gereği kurban keseriz onlar atalarından kalma alışkanlıkla bunu yapıyorlar. İtalyada her yıl orkinos katliamı var buna benzer. Olayların detayını anlamak lazım bence.

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Genelde eleştiriye cevap yazmam ama insan olmanın diğer insanı anlayabilmekten geçtiğini öğrendim. Aynı resme bakıp çok çeşitli eleştiri yapmak mümkün hatta küfür eden biri bile çıkar. Ken di web sayfamda vahşilik olarak nitelesemde yunuslara olan sevgimizin buna neden olduğunu iyi biliyorum artık. Bizim kurban ritüelimizse artık çok kötü dejenere olmuş halde. Bizim büyüklerimizden öğrendiğimiz kurban kesme olgusunu inanın artık hiç görmüyorum.Yaşım 36 ama inanın 6 kezden fazla bana kurban eti gelmemiştir. Aslında İstanbulun göbeğinde doğdum büyüdüm yaşadım. Demekki bu konu hayat pahalılığı arttıkça dini etkinlik adı altında eve et stoklama bayramı olmuş. Etrafımda çok sağ tarafını buzluğa dolduran insan gördüm. Zaman bir olayı daha kaliteli yapma imkanı verdikçe sanki inadına biz onu kötüye götürdük "vahşet haline gelmiş kesim manzaralarını göstermeye gerek yok sanırım.. Tabiki dünyada buna kayıtsız kalmadı eleştirdi. Haksızda değiller bizde bunu eleştirmekteyiz zaten. Bir olayın dini olması gerekmek hayatı idame ettirme yada atalarını anmak maksadı ile yapılan şölensel olaylar kültür işidir anlamayanların bunu kötü yada yanlış olarak eleştirmesi ise o yaşamı tanımamaktan kaynaklanmaktadır. Yaradanın hiç bir canlısı çirkin değildir. Bir tane sevimsiz gelen canlı yavrusu varmı? Hoşgörü ve olayları anlayarak yaklaşmak sadece bizi yüceltir basit ve kaba yaklaşımsa ilkel duygularını olgunlaştıramamış damgası yemeye bizi mahkum eder. Bu uygulama yılda bir yapılıyor .Basit bir örnek bizim toplumumuzda kuzu eti yeme alışkanlığı vardır . Siz o kuzuyu nasıl kesip yemeyi içinize sığdırabiliyorsunuz?

By [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

23/05/1953
Mersin/Erdemli

A Rh +
"Alkolsüz & Nicotinsiz"

Bu mesaj en son " 04-04-2009 " tarihinde saat 14:29 itibariyle Wetblue tarafından düzenlenmiştir....
Wetblue Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla