Yalnız Mesajı Göster
Eski 13-04-2009, 19:02   #9
walras
Kaptan

walras kullanıcısının avatarı

Bende MEHMETERHAN'ın yazdıklarını şaşkınlıkla okudum.

Sanırım bir noktada yanlış anlaşılma var. Biz burada ekmeğini denizden kazananların ekmek düşmanlığını yapmıyoruz.

Biz bilmeden konuşan insanlar! şunun hesabını yapabilecek kapasitedeyiz. 15 Gün boyunca masum!!!! gırgır teknelerinin 18 metreden aşşağıya atmadıklar masum ağlarının( ki hiç bir avlarında yanlarında bulunduğunuzu düşünmüyorum) ne kadar havyarlı balık toplayabileceği ve bunun önümüzdeki yıllarda meydana getireceği sorunlardan bahsediyoruz.

Trollerden bahsetmiyorum bile( onlarda masum çünkü)!!!

18 metreden bal gibide havyarlı balık avlanır. hemde sizin savunduğunuz maydonoslu süslü tezgahlarda daha pahalıya satılır. Havyar zengin sofralarda iyi bir mezedir çünkü.

Bu arada balığı ciklet fiyatına satmak marifet değildir. Bu kadar ucuz olmasının sebebi çok basit bir iktisat teorisidir ve tamamen arz fazlasından kaynaklanır. Gerçektende arz fazladır çünkü gözü dönmüş masumlar o kadar çok balık avlarki nihai satıcının etikete iliştirdiği 1 liralık fiyat bile hem avcıya hem satıcıya geçim şartlarını sağlamaktadır. avlanan miktarın çokluğunu düşünemiyorum bile...

Maalesef biz bilmeden konuşan insanlar şununda bilincindeyiz. KİŞİLERİN KEYİFLERİNE GÖRE tebliğlerde esneklik sağanabiliyor, ve bu kişiler denizi ve balığı bizden daha fazla düşünmüyor. Ayrıca bu bilmeden konuşan cahil güruh ayda bir sizin tabirinizle EYLENCE amacıyla değil balık avlayarak huzur bulmaya çalışıyorlar. Kimseninde bu huzuru elimden almasına göz yumamam.

Detay düşünün, Neden benim sevgili ülkemde yarımada olmasına, iç denizlerle çevrili olmasına rağmen balık turizmi, deniz turizmi yoktur? Çünkü tebliğ esneten masum kişilerin çıkarlarına ters bir durumdur..

Yasal ava kimsenin lafı yok sayın mehmeterhan..Lafımız sadece yapılan toplam avın yüzde kaçının yasal olduğudur.

Masum gırgırlar ve troller'e, bir tutam insanın tebliğ esnetme gücüne karşı çıkma cesaretimizde sizinde belirttiğiniz gibi cehaletimizdendir ama bunun için kimseden özür dilemeyeceğiz.

sizinde bir gün cahil cesaretine sahip olup birşeylere karşı çıkabilmeniz umudu ile...

sevgiler..

Bu mesaj en son " 13-04-2009 " tarihinde saat 19:13 itibariyle walras tarafından düzenlenmiştir....
walras Çevrimdışı