Yalnız Mesajı Göster
Eski 24-09-2009, 10:43   #1
MAVİ FENER
Kaptan
 
MAVİ FENER kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 13.06.09
Yaş: 75
Mesaj Sayısı: 2.415
Exclamation Kötek balığı yakalandı

Köpek değil kötek balığı:
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]



Samsun’da avlanan 75 santimetre uzunluğunda ve 10 kilo ağırlığındaki kötek balığı tezgaha renk kattı.
Samsun’da avlanan 75 santimetre uzunluğunda ve 10 kilo ağırlığındaki kötek balığı tezgaha renk kattı. Balıkçı Gündüz Yanık, köteğin kilosunu 30 TL’den sattıklarını ancak satışların bekledikleri gibi olmadığını söyledi.

Samsun’da av sezonunun başlamasıyla birlikte balıkçı tezgahları palamuttan, istavrite, barbundan çinakopa kadar bir çok balık çeşidiyle doldu. Ancak gerek hava koşulları gerekse denizde balığın az olması nedeniyle fiyatların yüksek olduğu tezgahlara vatandaşlar yaklaşamıyor. Balıkçılar tarafından avlanan 75 santim uzunluğunda 10 kilo ağırlığındaki bir kötek balığıda vatandaşların ilgisini çekiyor. Kilosu 30 TL’den satılan kötek el yakıyor.

47 yıldır balıkçılık yapan 61 yaşındaki Gündüz Yanık, “Kötek çok lezzetli bir balıktır. Ancak biraz pahalı olduğundan vatandaşlar geri planda duruyor. Bu sezon gerek hava koşullarından gerekse denizde balık olmadığından fiyatlar biraz pahalı. Ramazan’da restoranlar kapalı olduğundan fazla bir talep yok. Ramazan’dan sonra fiyatlar biraz daha artacaktır” dedi.

Balıkçı tezgahlarında palamudun tanesi 9 TL, istavritin kilosu 5 TL, barbun 12.5 TL, çinakop 15 TL, kalkan 40 TL’den satılıyor.
Hürriyet
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim.
Üstad Kaptan
Nuri DENİZ
İstanbul - 1949
İTÜ /Kimya ve İşletme Müh.


MAVİ FENER Çevrimdışı  
Sponsored Links