murat arkadaşım hoşgeldin, gerçi bende yeniyim ama benimsedim burayı bir kaç gündür, akçaydan bahsetmişsin bir kaç hafta öncesine kadar bende orada çupra ve mırmır avlanıyordum ve orda genelde dip 50g ile yemli av yapılıyor zaten kendin de gayet iyi biliyorsun, ancak istanbulda şu anda istavrit çıkıyor ve dediğin gibi tüylü yemsiz takım kullanılıyor.
Benim sana tavsiye edeceğim yerlerden biri öncelikle boğazda anadolu yakasında kuleli askeri lisesinin önünden veya liseyi sağına alarak 100- 200 metre kadar ileri gidersen orada da gayet guzel bir alan var hemen küçük bir park dibinde oradan da guzel istavrit yaparsın.
kullanacağın çapari konusuna gelince kuleli askeri lisesinin önüne balık malzemeleri satan ustalar geliyor oradan hazır çaparileri gayet ucuza temin edebilirsin, genelde iki versiyonu vardır kalın takım iğneleri siyah olan ve ortalama 50-100 gr ağırlık ile atabileceğin ve ince takım iğneleri beyaz olan 35 gr max 50 gram atabileceğin çapari. Benim tavsiyem her ikisinden de al cunku duruma gore bazen derinde bazen de su yuzeyine yakın oluyor hemen sende ona gore çaparini değişitirir avına devam edersin.
Tüy renklerinde İstanbulda genelde yeşil ve beyaaz olanlar makbuldur. herkes onlardan kullanır.
Kamış ve makina konusunda bence en kotusu elegance veya linea effe nin fiyatları uygun olan modellerini tercih edebilir makina konusuda da benim tavsiyem okuma travertine 55 veya 65 modelleri olabilir fiyat acısından uygun ve kalite olarak da gayet tatmin ediciler.
Kamış konusunda uyarmak istediğim bir konu daha var bence surf kamışı tercih et İstanbulda balık biraz derin sularda oluyor ve atış mesafesı ve atar yüksekliği acısından surf kamışlar daha iyi sonuç verir.
Umarım az da olsa yardımcı olmuşumdur.
04.03.1982
0 Rh (-)
|