Yalnız Mesajı Göster
Eski 12-01-2010, 23:26   #3
sehsuvar
Oltacı

Alıntı:
The Lunatic tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
O kanunu çok iyi bilirim Murat Bey. Siz hiç merak etmeyin. Bir forumun sahibi hiçbir gerekçe belirtmeden kendi şahsi sitesinde (ki şu an yazdığımız forum böyle bir yer) kimin yazı yazıp yazamayacağını tamamen kendi isteğine göre karar verebilir. Şöyle düşünelim: "Bu site benim ve ben x kişisinin bu sitede yazı yazmasını istemiyorum." diyen biri için hiçbir kimse bir zorlamada bulunamaz. Bu tamamen site sahibinin isteğine kalmış birşeydir. Hergün binlerce siteden binlerce yorum, mesaj, üye silinir. Birçok somut örneği bizzat biliyorum. Ben bir forum açıyorsam sizin orada yazı yazmanız kurallara uymuş olsanız bile yasal hakkınız değildir.

Son bir not olarak belirtmeliyim ki insanların düşünceleri, eleştirileri nedeniyle forumlardan uzaklaştırılması ya da "seni mahkemeye verip siteni kapattırırım" demek benimsediğim, doğru bulduğum bir tutum, yol değildir
O zaman siz şöyle diyorsunuz yani, Ben Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarını Tanımam, bu site benim istediğimi yaparım.
Yok böyle birşey, ben sizin hiç kanun bildiğinizi düşünmüyorum, biraz Kanun bilseydiniz zaten bunları yazarken bile düşünüp öyle yazardınız.
Tamam sizin dediğinizi var sayalım, neden forum sitesi kurulduğunda hemen forum kuralları oluşturulur, biliyormusunuz, sebebi yarın mahkemelik bir sorun teşkil ettiğinde forum sahibinin kendisini koruması ve kollaması için konulur.Olmaz ya olursa, bir şikayet vukuu bulduğunda Forum Sahibi derki, Ben Sitemi Kurdum, para yatırdım alan aldım ve bütün insanların paylaşabileceği bir platform oluşturdum, bu platformda bulunan insanların uyması gereken kurallar koydum X kişi kurallara uymadığı için platformumuza girişini yasakladım der ve iş o anda biter.