Alıntı:
The Lunatic tafarından gönderildi
Paylaşım için teşekkürler Faruk. Umarım birgün kısmet olur Kuşadası'nda avlanabilmek. Karadan avlanmanın tadı gerçekten ayrı bir güzel.
Bu arada imza ayarlarında uyku uzmanı demişsin. Senden biraz yardım istesem 
|
Çok sağolasın uğur abi, herzaman beklerim güzel adamıza. Uyku konusuna gelince, sıkıntılı olduğun konuyu yazsaydın eğer, daha detaylı bahsedebilirdim. Çünkü çok kapsamlı bir konu. Nyse biraz anlatayım: Sağlıklı ve kaliteli bir uyku için en önemli olan noktalardan birisi odanızdaki oksijen oranı ve oda sıcaklığıdır. Odanızı yatmadan 1 saat önce muhakkak penceresini açıp havalandırın. Mümkünse aralık kalacak şekilde yatın. Oda sıcaklığı 18,22, 27 derece olmalıdır. Bunun akabininde yatağınızın içindeki oksijen oranı. Yatağınız çok iyi hava almalıdır. Belli aralıklarla (1,5 2 ay ) ayakucu başucu çevrilmelidir. 5, 6 ay'da bir ters yüz edimelidir. Bu durumda yatak hem havalandırılmış olup hep daha uzun süre kullanıma elverişli hale gelecektir. Yatağa ve boynunuza uygun seçilmiş bir yastık, kan dolaşımını düzenleyerek uyku kalitesini artırır ve dolayısı ile uyku bölünmelerini engeller. Yatmadan bir saat önce yeme içme kesilmelidir, ılık bir süt iyi gelecektir. Aşırı alkol, stres, aşırı heyecan, korku, bir şeye aşırı odaklanma (düşünerek) ve işsizlik uykunun baş düşmanlarıdır. Uyku ilacı kesinlikle alınmamalıdır veya çok kısa bir süre kullanılmalıdır, çünkü bağışıklığa neden olur. Vücuttaki hücreler sadece uyku sırasında kendini yeniler, Uyku düzensizliği birçok hastalığa sebep olur, beyin hücrelerinin yeteri kadar kendini yenileyememesiyle unutkanlık öne çıkan problemlerdendir. Herşeyde olduğu gibi bu sorundada başta beyindeki problemleri bitirmek uykunuzu düzene sokacaktır. Uzun süren rahatsızlıklarda en yakın sağlık kurumundan destek almak gerekir. Uyku pozisyonlarına gelince, ayakları karına kadar çekip yan yatma ( bebeğin anne karnındaki hali) vücuttaki kan dolaşımı mesafesini minimuma indirir kalbi rahatlatır. Son olarak küçük bir tiyo daha ; sağ tarafınızın üzerine yatmak sizi daha geç yaşlandıracaktır. ( Kalp hastaları hariç ) Verdiğim bilgilerde, uykusuzluk probleminin yataktan kaynaklanacak sebeplerine yer vermedim, eğer problem yatak ise uğur abicim ayrıca değerlendiririm. Saygılarımla kardeşin faruk.