Yalnız Mesajı Göster
Eski 02-02-2010, 17:42   #10
Taygun KOCABIYIK
ADMİN

Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı

Vedat kaptanım yine döktürmüşsün. Gerçekten Kuşadası bölgesinde avlanacak olan kişileri projektör gibi aydınlatan bir yazı olmuş.

Alıntı:
The Lunatic tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Çok güzel bir paylaşım olmuş. Özellikle benim gibi yeni öğrenenler için de çok faydalı bilgiler var. Kendi adıma çok teşekkür ederim.

Bir de sormak istyediğim bir soru var size ve bu işten iyi anlayan herkese. Havaların soğuması ile balığın bolluğu arasında bir ilişki var mı? Ben özellikle karadan avlanmaya çok gidiyorum. Ama son 2 haftadır havaların bozulmasına paralel olarak balık çok net bir şekilde kesti. Geçtiğimiz hafta Mordağon a gittik, beş ayrı yer değiştirdik. Daha önceleri tepsi tepsi balıkların tutulduğu yerlerde oltaya vuran balık bile olmadı. Kimisi soğuk havalarda balıklar derinlere kaçar diyor sıcaklık değişiminden etkilenmemek için. Bu bilgi hakkında yorumlarınız neler? Hava ısısı ile balık arasında nasıl bir bağlantı var?
Kıyı suları soğuklardan daha çabuk etkilendikleri için soğurlar. Bu sebepten dolayı kış aylarında balıklar daha sıcak olan derin suları tercih ederler. Tabii istisnaları mevcut ama genellikle durum böyledir. Ayrıca soğukta balıkların metabolizmaları daha yavaş çalıştığı için (malum soğuk kanlı hayvanlar) yeme atlama iştahları pek olmaz.

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla