Alıntı:
levrek tafarından gönderildi
Selam m_ciran01,
öncelilikle forumun kuralı olan imza kısmını doldurursan ismini de öğrenmiş oluruz.
Aşağıda sana 20 ve 8 derecelik aynaların inç bazındaki derinliği veren bir çizim yolluyorum.Kabaca olarak, 100 metre bir zemin derinliğinde 20 derecelik bir ayna ile yaklaşık 28 metrelik bir çapı ekranda görmüş olursun.Teknenin çapa atıp sabitlenmiş olmasına rağmen, tekne gerek rüzgar gerekse akıntılar sayesinde çapa ekseninde hareketini devam eder.Bundan dolayıda ekranda bu hareketlenmenin yansımasını görürsünüz,sevgilerimle
|
Erol Bey merhaba,
Oncelikle bu konudaki gecmis aciklamalarinizdan dolayi tesekkur ederim. Tum mesajlarinizi dikkatle okudum.
Yukarda atifta bulundugum ACI/DERINLIK/TARAMA ALANI'na iliskin mesajinizi destekler nitelikte bir paylasimda bulunmak istiyorum:
Asagidaki internet adresindeki hesap makinesi yardimiyla,
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
balik balucunun hangi derinlikte ne kadar capli bir daire tabanini taradigini hesaplayabiliriz. Veri olarak, a kenarinin (side a) uzunluguna "derinligi", b acisi icinse balikbulucuda kullanilan acinin yarisini yazacagiz (Cok emin degilim, yanlisim varsa lutfen duzeltin) ve "calculate" dugmesine basacagiz. Bu hesap sonucunda cikan b kenarinin (side b) uzunlugu bize balik bulucunun taradigi dairenin yaricapini verecek.
Bu durumda, 100 metre derinlik ve 20 derecelik bir aci icin yaklasik 35 metre (17.63x2=35.2) capli bir daire tabanini tarama imkanina kavusuyoruz (sizin verdiginiz degerden biraz farkli cikti. Bir yerde hata mi yapiyorum acaba?)
Yukarda yazdiklarimda hesap ya da mantik hatasi var mi acaba? Bu konuda bilgi verebilirseniz cok memnun olurum.
Bir diger husus da, elinizde Mersin Viransehir civari icin, ya da genel olarak Mersin icin deniz yukseklik haritasi varsa bizimle paylasabilir misiniz?
Tesekkur ederim,
Saygi ve selamlarimla...