Alıntı:
mufi tafarından gönderildi
Sami kardeş haklısın hele bu ülkedeki sorumluluğunu bilen eğitmen ordusu ki bir çoğu ile muhabbetim oldu..neredeyse kendi kendi lerin yitip bitiriyorlar..maalesef şartlar gereği vermek istediklerini veremiyorlar..
dostum. yanlız ebveynlerinde bunda suçu var ..bir ana/baba liseye gelmiş bir evladının ögretmen karşısında nasıl durması gerektiğini ..nasıl konuşması gerektiğini ögretmez ise
dostum egiymenlerin çabalarında maalesef boşa kürek çekmekten ibaret kalır.....
Yılların getirisi başımızdaki kadercilik olgusu zaman içinde yerini boşvermişçiliğe bıraktı..
ve hataa yarattı diyebiliriz.. halen toplumda boşvermişler ve aşırı kaderciler..hep birlikte bindik bir alamete çıkarız bilmem nereye??.. sonumuz hayır ola
|
Sevgli Muvaffak abi bu konu çok önemli bir konu..aslında şu anda öğretmenlerde ne yapacağını ,öğrenciye nasıl yaklaşacağını şaşırdı...Bizim zamanımızda öğretmene inan çok büyük saygı vardı..Biz velilerimize öğretmenimizi şikayet edince velilerimiz öğretmeninizin bir bildiği vardır diye onu haklı çıkarırlardı..Şimdi ise durum senin dediğin gibi..Veli öğretmen haklıda olsa heran okula gelip öğretmeni öğrenci karşısında yerin dibine sokmak için fırsat arıyor...Tabiki veli okula gelecek çocuğunun hakkını savunacak ama bunun yöntemi vardır..Çocuk bunu hissederse düşünün siz o öğretmenin verdiği eğitimi...Bir de şu var ki bence çok yanlış bir uygulama öğrenci okula geldiği, devamsızlıktan kalmadığı sürece bir şekilde geçiyor..Peki nasıl çalıştıracaksın bu öğrenciyi...Durum iyi gözükmüyor..Neyse bu konu uzar gider ama ileride değişen bir şey olurmu bilemem.Oğlum 2 yaşında ve benim aklımda tek düşündüğüm eğitimi nasıl olacak...