takım hakkında
biz sudak balığına dişli deriz.ısparta ve çevre göllerde çoktur.yanlız 3 kg ve üzerini yakalamak için ince ve sağlam takım şarttır.ben gölcük,beyşehr ve karacaören göllerinde avlanıyırum.yemin canlı kalması için 3 no mustad beyaz iğne ve hayvanın kuyruk sokumundan bir kere takmak kaydıyla savurtma yaparak atıyorum.dediğim gibi iğne önde kurşun arkada olursa kamışla tek savurmada yem hasar görmüyor ve ölmüyor.kurbağa ve canlı gümüş en sevdiği yem.ama ısrarla örgü misina diyorum.pahalı ama hissedilmiyor balık tarafından.iğne ve fırdödü arası 50 cm olmalı.kurşun 30 gr ve küçük fırdöndü size 10 kg luk balıkta gelse zorlamadan almanızı sağlar.makina en az 5 bilyeli olabilir marka size kalmış ama frenleme ve atış frenlemeleri iyi olmalı.bizim buralarda mayıstan eylül sonuna kadar av bereketlidir ama yeini bilene.av genelde akşam üstü saat 17:00 den saat 22:00 ye kadar sürer.çünkü tam avlandığı ve çekildiği saatir.oltayı atınca gergin bırakmayacaksın ve bir mt kadarda buşaltıp freni sonuna kadar açacaksın.çünkü iri levrek yemi alınca yutmak için drek olduğu yerde sağ sol hareketlerle yemi yutar.bu esnada verdiğin boşluk olta hissetmesini engeller.işte irileri bu yolla çok net avlanır