Yalnız Mesajı Göster
Eski 19-03-2010, 09:25   #2
yemcitufan
Oltacı

yemcitufan kullanıcısının avatarı

Alıntı:
Bir Dost tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
arkadaşlar dediğim gibi şu deryada istavrit ve mezgit harici hiç bir deneyimim yok ama şimdi mırmıra merak sardım internet üzerinden bilgi edinmeye çalışıyorum 5 ayrı takım hazırladım yem olarak dedikleri ve yazdıklarına bakıyorum da mesela kalamar ben nerden bulurum sardalya bağırsağı canlı mamun işte burda kaldım canlı mamun nedir bir resmi yada tanımı varmı boru kurdu buda bir handikap bir de bizim buralarda kaça marmara dedikleri bir yaratık hoş buda denenmiş benim bildiğim bir kaç kişi tarafından ama sonuç pek iç açıcı değil gerçekten bu konuda çok yardıma ihtiyacım var mırmır yapay yeme gelmezmi yada bu yemler dışında kolay bulunan bir yem yokmu ölü hamsi bu iş için ideal olmazmı yada başka bir şey herkesin yardımına ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim
mırmır genelde geçit balığıdır ege körfezine havaların çok soğuk olduğu ocak şubat aylarında körfezin kıyılarından sürüler halinda geçerler.uzun atar bir kamışın varsa yem olarak boru kurdu kullan.mustad iğne 1523 3 no veye 4 no iğne kullanırsan daha çok yakalama şansın artar .kamışını 80 100 metre öteye fırlat.köstekli gezer kurşunlu bir beden yaparsan kendi kendine baliği yakalarsın.tabiki yaz aylarındada özellikle kumluk alanlarda mırmır görünür .akşam vakti boru kurdunla yakalaman şansını artırır çünkü boru kurdu fosforludur.mamunu (kaçamarmara)da çok sever fakat yeteri kadar mamunu uzağa atamayız genelde iğneden düşer .fakat paragat yaparsak çok güzel sonuç alırsın .tabiiki çok soğuk en az kenardan 150 metre açığa kumluk alana atarsan epey balık alırsın.mırmır yemi önce ağzına alır emer hemen misinaya asılma bırak iğne ağzına takılsın sonra yavaş yavaş çek çünkü ağzı naziktir yırtılır kaçar .biliyorsun kaçan balık büyük olur.ayrıca (kırmızı kurduda) çok sever.şimdilik bu kadar.kafana takılan bir şey olduğunda beni ararsın.rastgelsin

Bu mesaj en son " 19-03-2010 " tarihinde saat 09:30 itibariyle yemcitufan tarafından düzenlenmiştir....
yemcitufan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla