arkadaşlar merhaba son bir kaç haftadır her gün bu güzel forum sayfasını ziyaret ediyorum .. bir şeyler yazmak istiyorum. ve bekliyorum ki bir şeyler toplıyayım..ama maalesef 15 gün içinde hafta arası gittigim yerlerde kayda değer balık yok.
sırası ile 15 gün içinde gittigim ve zaten aynı hat üzerinde olan bölgeler...
(((İzmir için..)))
1-yonca köy sahili aslında kıyıdan bolca kefal yapması gerekirken 3 kez ayrı günlerde baktım..tık yok... oranın bir özelliği var sag taraftan kayaların altından 2/3 yerden su kaynar. ve kefaller bu suya gelir.. lakin kefal var ama olan kefalin boyu gamit...yazıktır dedim tutmadım..sular soguk..
2-ahmetbeyli sahili aynı şekilde. 2/3 kez ugradım. sadece 1 adet 35 cm lik zargana.. başkabir şey yok... oda ya yolunu şaşırdı yada komik tabiri ile balık
özürlü idi.. bana denk geldi..
3-zeytin köy ve ilerisinde ise 15 gün den beri araklı yagan yagmurlar neticesi dereler maalesef bulanık aslında sazan yapması gerekiren tık yok. nedendir anlıyamadım her halde hayvan ani degişen su ortamından etkilendi ve sazların arasında uyuma pozisyonunda.. zira küspe kokulu mazmuz bile hayvanı ortaya çıkartamadı...kırmızı kurt ile kefal deseniz oda gamit boyunda..yazık..
4-Google haritamızda belirttiğim Menderesin kuzeyindeki göletlerde ise .. çatalca+yeniköy+kavakdere göletleri..su aynen bulanık göl ortasına kadar dip takımı attım yemli.. ona da tık yok...ne ekmek ne solucan nede mısır...cevap vermiyor..
5-Gümüldür ilerisi yine haritada bahsettigim kefal agırlıklı azmak ta da aynen
balık çıkmıyor.. ama orada Aydından gelen avcılar yılan balıgı yakalıyorlar.dipten toprak solucanı ile.. fakat ben yılan balıgını yemediğim için tutmuyorum..
6-ürkmez/payamlı meltem tur yanındaki ,,,,karakoç dersi ne yapar bilmiyorum oraya gitmedim.. varmı? yokmu? bilen varsa yazsın
7-Kuşadası /kuştur ünü yada Tusan otel yanındaki koyda beton iskeleler üstü
kefal ve mırmır yapıyormuş... diye duyum aldım..araba giriş yeride var müsait.
ama gidemedim..
daha uzaklar hakkında bilgim yok.ancak bu mevsimde Davutlar tarafında kıyı avcılıgı yapılıyor olması gerek..
son durum bu
herkese selam