Yalnız Mesajı Göster
Eski 05-04-2010, 17:15   #28
Taygun KOCABIYIK
ADMİN

Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı

Alıntı:
The Lunatic tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Necati Abim levrek tutabilmek en büyük hayallerimden biri. Hani en çok neyi yapmak istersin diye sorarlar ya benim de tam olarak öyle. Levreğin ürkek ve zeki bir balık olduğunu söylüyorlar ki bana çok cazip geliyor bu özellikler. Önce levrek tutabilmek için at-çek denilen bir yöntemin varlığından haberim oldu ki adrenalini oldukça yüksek, epey zevkli bir avcılık yöntemi olarak bana geldi. Hergün onlarca yazı, yorum okudum, görüntü izledim. Daha sonra at-çek için bir olta takımı oluşturmam gerektiğine karar verdim. Lineaffe Fire Spin modeli çok kalite bir spin kamış ve okuma avenger modeli at-çek için dizayn edilmiş makine aldım. Sonra öğrendim ki levrek hayvanı için ince ve sağlam misina gerekirmiş. Ben de gittim power line 22 mm'lik misina aldım. Daha sonra tabii sahte balıklar geldi. Yozuri, Rapala, Maria Angel Kiss, River Sea Rover 98 gibi markaların çeşitli modellerinden sahte balıklar aldım. Sonra Paşa Team'in bir videosunu izlerken Hasan Abi'nin üzerinde gördüğüm ve çok kullanışlı olacağını düşündüğüm tulum çizme aldım.

Şimdi bu kadar malzemenin ardından sonuç ne oldu diye soracak olursan daha hiç denemek bile nasip olmadı at-çek i diyeceğim. Var bir talihsizlik, takımlar sıfır, kullanılmamış olarak duruyor odamda. Ne zaman niyetlensem bir aksilik çıkıyor, olmuyor. İnşallah birgün gidebilirim, bir tane de olsa bana yeter Üstelik bana çok takılıyor amcalarım bu sevda konusunda. Sözüm var, tuttuğum ilk levreği onlara hediye edeceğim
Uğur abi bu balık öyle enteresan ki anlatılmaz yaşanır. Sitede bir abimiz yazmıştı "levrek yakalamak istediğinizde değil, yakalanmak istediğinde oltanıza gelir" hakikaten öyle. Geçen yaz öylesine deneme yapmak için at-çek yaparken yakaladım ama o kadar hazırlıksızdım ki elim ayağım birbirine dolaştı balık kaçtı. Ardından defalarca aynı yerde farklı günlerde, aynı ve farklı sahtelerle, farklı hava durumlarında, farklı ay fazı durumlarında deneme yapmama rağmen ispendek dahi yakalayamadım. Hemde levreklerin %100 var olduğuna şahit olduğum halde başarısız oldum en acısıda bu...

Umarım hayalindeki levrekle en kısa zamanda merhabalaşırsın

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla