İyi yapmışsın Uğur cum,
Soldaki sahteye 15 cm. lik bir kalamar sahtesi giydirdim.Kalamarın gövdesi kendisinden silindirik boşluğuna 120 gr.lık alba jigini monte ettim, üst kısmına klipsli fırdöndüyü takmak için mercimek kadar bir parçasını kestim.Jig iğne bağlantıları Mustad markasının hazır çelik bedenli iğnelerinden.Sahtenin tüm bedeni silikon olduğundan ip-silikon yapışma vs. gibi problem nedenlerden dolayı çelik beden daha hareketlik kazandırıyor.Bu kalamarın içinden mevcut jelatinli kağıdı çıkardım.Çünkü kendisi suda şeffaf göründüğünden içindeki sahte balığın desenleri olduğu gibi ortaya çıkartıyor.
Sağdaki fotoğrafta ise, mevcut jig iğnesine yem takarmış gibi 11 cm lik kalamarı giydirdim.Onun da uç kısmını, jig iğne ipinin geçeceği kadar bir parçasını kestim.
Bu kalamarın içindeki folyoyu çıkartmadım,çünkü kendisi ipten daha güzel bir efekt veriyor.
Piyasa da en çok gördüğümüz renkli renkli ahtapot sahtelerinden ziyade bu kalamarlar daha verimli, ayrıca suya girdiğinde silikonun kendine has olan malzemesinden dolayı eflatunlu- morlu bir renklere bürünüyor ki, eflatun ve morun su içindeki dalga boyu etkisinden dolayı 50-60 metrelerde bile renginden bir şey kaybetmiyor.
Sanal alemin sisleri arasında beliriyor sonra kayboluyoruz. Gerçek olan tek şey; paylaşımlarımız, burada bizi var eden de bir tek bu…(alıntıdır)
Bu mesaj en son " 16-04-2010 " tarihinde saat 20:32 itibariyle levrek tarafından düzenlenmiştir....
|