Alıntı:
Mehmet BODUROĞLU tafarından gönderildi
Bu organizasyon beni çok duygulandırdı amma velakin şu alttaki fotografın kattığı duyguları ifade edemem.
İyiki varsınız arkadaşlar 
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
|
Biz varken abilerimize bulaşık mı yıkatacaktık?

A++ enerji sınıfından tasarrufu son derece yüksek olan, çok sene garantili, tam olmasada 3/4 oranında otomatik bulaşık makineleri
Alıntı:
xnode tafarından gönderildi
Lophiidae familyasından olduğu kesin olan bir balık. Yani fener balığı ile aynı familyadan bir balık, ancak bu çok geniş bir aile üyesi var. Bunun ventral kısmındaki şişkinlik çok enteresan, genelde lophiidae familyasına dahil balıklar ventralden yassılaşmış olurlar, yalnız morofolojik özellikleri bu familyadan olduğunu gösteriyor. Ben de bu balığı daha önce görmemiştim.
Erkek mercan olarak tabir edilen balık
Pagellus acarne

Mandagöz olarak tabir edilen balık ise
Pagellus bogaraveo
İki balık pinna dorsalis (Sert ışınlı ilk dorsal yüzgeç) altı ve anterior yönünde (kafaya doğru) olan kısımdaki hafif leke vasıtası ile ayrılabiliyor.
|
Cem abi mevzu nereden geliyor söyleyim
Dönüş yolunda Balıklıova'da kahvede oturmuş çay içiyorduk. Zeytineli koyunda erkek mercanlar ufak denildi. Bende büyür Mayıs'a kadar her sene Mayıs ayında iri iri yakalıyoruz dedim. Ben mandagöz mercan ve erkek mercanı aynı balık olarak biliyordum ve öyle dile getirdim. Bu ense kısmında lekesi olan ise lekeli mercan diye isimlendiriliyor diye bildiğim için erkek mercan ve mandagöz mercan aynı balıktır demiştim. Necati abiyle orta yolu nasıl bulacağız şimdi onu bilmiyorum