Yalnız Mesajı Göster
Eski 27-04-2010, 21:03   #22
Aydın35
Tayfa

Aydın35 kullanıcısının avatarı

bir kaç şeyde ben eklemek isterim bizim köyde Urla/Barboros bundan 10 -12 sene evvel bir hayli fazlaydı aslında balıkçılık yıllarım bu balıklarla başladı o zamanlar babannemlerin bize ekşi ekmek dedikleri ekmeği yapmak için hazırladıkları hamurdan bir miktar alıkoyar ve onu iğnede kalacak şekilde sertleştirirdik.O zmnlar kamış nedir bilmediğimden bizim tütün kurutmak için kullandığımız kargıların en sağlamlarından seçer ucuna tercihen sağlam bir misina(tercihen 060 mm) bağlar ve ufak gölete sallardım el yapımı takımımı iğne olarak örnek vermek gerekirse mustadın kısa pala 505 serisi iğnelere benzer sert yapılı iğneleri kullanırdım.Takımıda tek iğneli şamandıralı bir takım yapardım bu şekilde hayli fazla sazan avlamışlığım vardır.sazan balığı su dibinde bulduğu herşeyi ağzına alır hatta bu konuda bir videoda vardı geçenlerde izledim eğer işine yaramıcak bir şeyse geri tükürür yapay yemlerle bu balığın avını kolaylaştırmak açısından yabancılar sanırım boili tarzı denilen bir iğne geliştirmişler balık bu iğneyi ve yapayı ağzına aldığı zaman geri tüküremiyor elbet bir tarafına saplanıyor yanlız bu balığı pişirmesini iyi bilmek lazım iyi terbiye etmek lazım yoksa yerken burnunuza çamur kokusu geliyor benimde bildiklerim bu kadar..inşallah faydalı olur
Kan Grubu 0 Rh(+)
Aydın35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla