Yalnız Mesajı Göster
Eski 05-05-2010, 13:01   #8
musty
Kaptan
 
musty kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 05.08.08
Şehir: İZMİR-Sahilevleri
Yaş: 44
Mesaj Sayısı: 255
Varsayılan

Alıntı:
xnode tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Evet tabii ki;
Suyun bulanıklığı (türbidite) birtakım faktörlerin oluşması ile meydana geliyor. Bunlardan en önemlisi sudaki asılı madde yüküdür. Gözle görülebilen veya görülemeyen partiküllerin oluşturduğu bulanıklıktır. Bu da suyun yoğunluğunun ve viskozitesinin (akışkanlığının) farklılaşmasına neden olur. Dolayısı ile yoğunluk farkından dolayı bir vertikal (dikey) hareket olur. Yoğun olan bölüm aşağıya, özkütlesi daha az olan (daha az yoğun olan) ise yukarıya hareket eder.

Aynı şekilde suyun büzüşme özelliğinden dolayı, sıcaklık farkı da, suyun vertikal hareketine neden olur. Su sıcaklığı arttıkça çözünmüş O2 (Oksijen) oranı azalır. Oksijen azaldıkça suda vertikal hareket başlar. Soğuk olan su ağırlaşarak dibe çöker, sıcak olan ise yukarıya hareket eder.

Eğer dikkat edilirse, özellikle dip akıntısı olan yerler soğuktur. Sıcak akıntılar ise (Örnek Labrador ve Gulfstream akıntıları) yüzeyden olan akıntılardır. Çünkü su sıcaklığı ortama göre fazladır ve vertikal hareket ile sıcak su yukarıdan hareket eder.

Suların ısınması ve soğumasına etki eden faktörler, bunlar dışında derinlikle de ilgildir. Karasal faktörler ve rüzgar bu etkinin nedenlerinin başında gelir.

Saygı ve selamlar.


peki ozaman bu araştırma yere göre fark ediyor ve mesela 40-50mt lik bir derinlikte bir şablon gibi yani dipten 10 metre bulanık yüzeyden 10 metre görüntü var gibi bir şablon yok değilmi şimdiden teşekkurler
__________________
Mustafa evren BİLEN -1981
musty Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla