Yalnız Mesajı Göster
Eski 01-06-2010, 14:38   #3
Anıl ÜNALAN
Coast Guard.

Anıl ÜNALAN kullanıcısının avatarı

Bence avlaklar üzerinde pek bir baskı oluşturduğunu düşünmüyorum. Avcılar açısından, balık avcılığını daha çok destekler durumda olduğu bile söylenebilir.. Çünkü doğal kaynağa sahip olmayan bazı meralara çiftlik kurularak o bölgeye sürekli yem atar hale getirdiklerinden o bölgeyi bir balık cennetine çevirdiği söylenebilinir.. Bugüne kadar doğru düzgün balık tutulmamış ve kolay kolayda balığın yerleşemiyeceği bir bölgeye kurulucak bir çiftlik oradaki balık popülasyonunu olumlu yönde arttırıcaktır..
Avlaklar hiç bir zaman bizim değildir sadece oraları kullanır ve bırakırız bazen oraya zarar veririz bazen yarar sağlarız ama hiç bir zaman bizim değildir. O yüzden avlaklarımızı tehdit ediyor diyemeyiz aksine olumlu yönde avantaj sağladığı söylenebilir..

Bugüne kadar hiç bir çiftlik halatına bağlanıp av yapmadım oradaki yetkilerle hiç karşı karşıya gelmedim ama çiftliklerini korumak adına orada avcılığı engellemek istemeleri gayet doğrudur diye düşünüyorum çünkü o bölgeye çiftlik kurmak için devlete yüksek bir meblağda kira ödediklerini biliyorum, oysa bizim deniz konusunda hiç bir ödememiz olmadığından oraları sahiplenmemiz söz konusu değil ve gündem oluşturamaz diye düşünüyorum..

Saygılarımla
Telefon : 05058552330
Ziraat Teknikeri

Anıl ÜNALAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla