Bi tanede ben yazıyım,,başlık hosuma gitti...
Bundan 2 sene önce yine sabah 6da kalktık temmuz ortalarında,,ekmekleri aldık sıcacık ve hamur sekilde ve kefal için yola çıktık...Balığada yazın hep dedemle gıderim,,o benden hastadır balık konusunda..Neyse su üstü kıbrısları attık...Aradan 2 saat geçti hiçbirşey yok..Sonra oltaları izlerken bi anda hiç abartmıyorum 40-50 civarı kefal kıyıya doğru öyle bir kaçtıki biz ağzımız açık izledik..Hayvanlar neredeyse karaya çıkıcaktı..Daha sonra bir 20 dakıka hiçbir hareket olmadı..Tam arka tarafta denize bakıodum denizden öyle bir ses geldıkı gercekten irkildim..Bir döndüm oltasu ustunde 4 donuyo,,ve balıklar etrafa zıplıo...Yer kayalık oldugu için oltayı hemen havaya kaldırdım ve sarmaya basladım..Yaklaşık 15 dakika zorladı beni..Doğruyu solıyım ben Levrek die çektim..Sonra balık yaklaşınca bir baktım köpek balığı gibi yüzüyo suda..Balığı attığım yerın tam arka tarafından aldım...Oltayı kaladırdım dedemle bakakaldık..Dedem çipuramı dio ben hayır diorumm.eee ne bu dio?? ben tanımıorum dedım...O gun ekmeklerı bitirdiimiz gibi balıkçıya gıttık..Balıkçı bu Yalıncak dedi..BEn hayatımda ilk defa duydum bu ismi..Daha sonradan Akya oldugunu ögrendim...Suana kadar çektiğim en iyi balık.750 civarı gelmişti..Gerçekten çekilmesi inanılmaz zevkliydi...