Alıntı:
katiti tafarından gönderildi
ben oyumu üye olmadan da mesajları okuyabilmesi yönünde kullandım. diğer şekilde de şimdi olduğu üzere bir kerelik üye olanlar olacaktır diye düşünüyorum.
paylaşım yapmak isteyen üye olsun fikrindeyim...
|
Sevgili kardeşim Mert,
Bana yakın düşünüyorsunuz.
Bunu okuduğumda sevindim. Ancak ben anketin 3 değil daha fazla seçeneğe sahip olmasını beklerdim.
Yani lafın özü benim seçeneğim burada yok. O yüzden oy kullanmadım.
Benim seçeneğim daha da geniş bir çerçeve. Ben üye olmadan da mesajları okumak değil, mesajlara cevap yazılmasının gerektiğine inanıyorum.
Sansürlemek ve kısıtlamakla bir yere varamayız ve varamadık da...
Nitelikli üyeleri kendimize çekmek ve onların bilgilerinden yararlanmak için bu yöntem bence daha doğru. Tanıdığım birçok insana siteden bahsettiğimde (bunlar benim gibi geyik bölümü müdavimleri olmayacak kadar bilgili ve balık avı konusunda tecrübeli insanlardı) bana; "Boşversene yav. Ben balık tutarım. Sözle bu işler olmaz..." gibisinden tepki gösterdiler... Düşünün ki bu insanlara bir de üyelik olayını getirirseniz ne olur?
Bir fikir de şöyle çıkabilir ki. "Biz bu tür insanları istemeyiz..." Bak, işte o zaman mesele yok. Klavye tuşlarına basmayı seven benim gibi insanlar mı bu foruma faydalı olur yoksa olta atıp balık tutanlar mı? Sağdan soldan resim devşirme ve teknikleri yazmak güzel de.... Bir de balık avlamanın realitesi var....
Kısacası, ben üyeliğin zorunlu olmaması ve isteyen bilgili balıkçı dostların sitemize katkıda bulunarak fikirlerini üye bile olmadan yazmaları düşüncesindeyim.
Saygılarımla....