08-09-2010, 09:39
|
|
Moderator
|
|
|
Alıntı:
İmBat tafarından gönderildi
İbrahim abi tebrik ederim, bu alg ölümleriyle ilgili Ege Üniversitesi'nden hocalar örnek almışlar sonucu bir kaç güne çıkar herhalde.
Balıklara diyecek birşey yok antenlide var, lidakide, istavritte maşallah.
|
Taygun, sonuç çıkınca bizlerle paylaşırsın.
Allah'a şükür balık yönümden şanslıyız.
Alıntı:
Salih Reis tafarından gönderildi
İbrahim kardeşim güzel bir av günü olmuş tebrik ederim.
Ben de niyetlenmiştim ama balığın kesat olduğunu düşünerek bayram sonrası sezonu açmaya karar verdim.
pazar günü çeşme tarafına giderken urla adaları civarındaki kirlenmeyi gördüğümde şok olmuş ve sintine boşaltan gemileri saydırmıştım.
Hafta sonu karaburun'a giden Bornova'lı arkadaşlar çok güzel mercanlar yakalamışlar, Taygun'un dediği gibi bizim oraların balığı ekim başı ile gelmeye başlar diye düşünüyorum.
rastgele
|
Salih Abi, Allah'a şükür denizana bizi hiç boş çevirmiyor.
On iki ay balık yakalayabiliyoruz.
Bunun sebebide;
Yakaladığımız küçük balıkları denize iade ediyoruz.
Aşırıya kaçıp çok balık tutmuyoruz.
Teknemizde çöp kutumuz var, çöpleri denize atmıyoruz.
Denizana'da bizi hiç boş çevirmiyor.
Alıntı:
Çağatay tafarından gönderildi
Seni ve tüm ekibi tebrik ederim İbrahim.
Av dönüşü İbrahim'e şaka yollu takılmıştım, bugün beni görmedin, ben aslında hiç ava çıkmadım diye, o da sağolsun bu arzumu dikkate alıp benden hiç bahsetmemiş.
Aslında gecenin bir vakti, iki tekne denizin ortasında buluşup arka arkaya bağlanmıştık. Ancak yaklaşık saat 04.30 a kadar iki tekne bırakın balığı neredeyse hiç vuruş alamayınca bizim ekip daha fazla sabredemedi ve ip çözüp İbrahim'lerden ayrıldık. Biz ayrıldıktan sonra sabah suyunda oynamaya başlamış balıklar. Sağolsun İbrahim telefonla arayıp bilgi de verdi. Ancak benim teknenin ağır çapasını toplayıp yeniden İbrahim'lerin yanına dönecek enerjiyi kendimizde bulamayınca kaderimize razı olduk ve ekip olarak verimsiz bir av geçirdik.
Ekip arkadaşlarım için aynısını söyleyemeyeceğim ama kendi adıma bu avı teselli ikramiyesi ile kapattım diyebilirim. Arka arkaya denk gelen 3 kaba lidaki ve istavrit benim için son dakika tesellisi oldu.
Bir süre İbrahim'lerle birlikte av yaptığımız ve ayrı bir başlık açacak kadar da bereketli bir avımız olmadığı için benim teselli ikramiyesinin evde çektiğim fotoğrafını da buraya iliştireyim.

|
Çağatay Abi, sabredemedin bir yarım saat daha bekleseydin mercanları hep beraber yakalardık.
Arkadaş'larının kurbanı oldun abi...
Senin çupuralarda yabana atılacak değil.
|
|
|