Alıntı:
katiti tafarından gönderildi
Mehmet Abi kafa çevirme tekniğinde açıkçası ben de çok iyi değilim, çünkü fazla denemem olmadı ama kafanın alt kısmındaki açıklıklardan tutup kazak ters-yüz eder gibi kafayı çevirmek gerektiğini biliyorum. Açıkçası tarifle anlatmak zor, yaparken görmek gerekiyor. Bu şekilde hayvan çok daha çabuk ölüyor. Sonrasında ahtapotu vurmak lazım. Vurma işlemi sırasında köpük çıkar. Bu köpük bitene kadar vurmak gerek. Daha sonra da sirke ile düdüklü tencerede yaklaşık 30-45 dakika kadar haşlıyorum ben. Derisi kendiliğinden atıyor. Salata için doğrayıp bol zeytinyağı-sirke ile.... neyse bu kısımlara girmeyeyim şimdi  .
haşlamadan derisi ile birlikte ızgara üzerinde yapıldığını da duydum ama ben hiç denemedim. haşlayıp derisini attıktan sonra yahnisi, kızartması vs. de yapılabilir...
|
Öldürmek için dayımın tekniğini tavsiye edeyim. İki gözünün ortasına bıçakla 1-2 derin çizik attığınızda direk ölüyormuş ben görmedim ama kaynak güvenilir.
Pişirme olayıda aynen mert abinin dediği gibi. Geçenlerde yahnisini yapmıştık parmaklarımı yiyordum az kalsın
Fakat şöyle bir durum var Mehmet abi bu ahtapot en az 2 kg civarı olmalı düdüklüde haşlandığında inan %50-%60 küçülüyor. 1 Kiloluk bir ahtapot 1 kişiye yetmeyecek şekile geliyor. İç organları 300 gram farzedelim. Sıca su yaramıyor bu arkadaşlara yün kazak gibi çekip ufalıyorlar. kaldı geriye 300 gramcık birşey. Hayvanın canını aldığımıza değmez.
Saygılarımla