--------------------------------------------------------------------------------
Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler Erol abi.istersen hem benim gibi bu avlanma tekniğine merak sarmış arkadaşlarımızın fikri olması,hemde daha iyi fikir alış verişinde bulunmamız açısından bu fromda biraz zaman harcayıp ,
emek verip.Kulanıcağım malzemelerin resimli ve teknik özellikleriyle bu konu üstünde duralım ve bişeyi açıkça söylemek istiyorum bu tekniği yeni denicegim için seçimimi hem amacına uygun hemde ekonomik olucak şekilde yaptım.
isterseniz jig kamısından başlayalım.
LINEAEFFE master jig kamış: 1.80mt boyunda, 11kg çeker, 123cm kapalı boy, 2 parçalı trolling ve jig kamışı, porselen misina klavuzları, karbon malzeme, 286gr ağırlık, ergonomik ve mücadele kemerine takılabilir sap, normal makine veya çıkrık makine ile kullanılabilir.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Makina olarakta daha önceden aldığım tekneden sırtı çekerken kullandığım çıkrık makinam. önceden devir olayının bi anlamı olmadığı için tam olarak nası hesaplanıyo yada makinanın devri hakkında bi bilgim yok.
yanlız şunu söyleyebilirim makinanın kolu bi tur döndügünde misinanın bağlandığı makara 4.5 tur dönüyor.bu makinayla bi denicem zaten ilerde özellikle jig için üretilmiş spın makinalardan almayı düşünüyorum.Bu makinam biraz yorgun görünsede kople dağıtıp benzinle yıkadıktan sonra marin gres yağ ile tekrar toplayıp bakımı yaptım.Kol tutucağı biraz garip gelebilir kırılan kolu tornacıdan aldığım sert pvcyi kendim bu hale getirip değiştirdim...
gelelim makinamıza sarıcağımız ana misinamıza ben seçimimi 0,35 REMIXON SILK 100MT DYNEEMA MAKARA MİSİNA'dan yana kullandım bu misanalar gerek sağlamlığı gerek yüksek çekerliliği ve diğer klasik misinalara göre esnek olmamasından dolayı bu avda tercih ediliyor.esnek olmaması bizim kamışımızda uyguladığımız aksiyonları zaten ağır olan jig(sahte balığa) iyi iletmesi bakımından önem kazanıyor.bu misinanın ismi dacron dur.fakat ip misina örgü misina diyenlerde var.
ve jig ile macron misinamızın arasına bağlıyacağımız FLUORO CARBON misinamız.Jigging tekniğinde adı leader dir.dacron misina ve jig arasına bağlanır.Uzunluğuna gelince genelleme olarak tavsiye edilen uzunluk 6.5-7 kulaçtır.Bu misinamızında özelliği başta görünmezliği ve diğer standart misinalara göre sağlam aynı zamanda avın ani vuruşunda ve aşırı direnç göstergiği anlarda esneyerek kopmaları minimuma indirmesidir.bundada seçimimi SEA HORSE 0.60mm 34.20 kg çekerli misinadan yana yaptım...
en son olarakta bize aşağıdaki canavarları tutup getiricek jiglere geldi(canavar diyorum izledigim videolardaki boyutlarına istinaden)Tabiki bundada tüm sahte yemlerde olduğu gibi marka,renk,boyut,aksiyonu,gramaj larıyla çok çeşidi var ben başlangıç olarak 2 adetle başlıcam en azından birini deniz anaya kaptırırsak diğeriyle devam ederim düşüncesiyle..
Birincisi river2sea 130.gr Turkey slider.
İkincisi Lineaeffe Take Leaded jig 100gr(en alta turuncu renkli)
buda bitmiş hali...
Evet sevgili arkadaşlar değerli abilerim,üstadlarım bi kusurumuz varsa afola.benim araştırmalarım,merakım ve hevesim dahilinde öğrendiklerim bunlar. ufak bi katkımız olduysa ne mutlu bana.Siz değerli abilerimiz ve kardeşlerimizden ricam yanlışda olsa doğruda olsa bu fromlara bişeyler yazmanız.yanlışlar olucak ki doğruları bulalım.hepinize saygılar sevgiler.RASTGELE...