Alıntı:
makifbaz tafarından gönderildi
Arkadaşlar kusura bakmayın affınıza sığınarak soruyorum,o resimdekinin akya değilde Çatalkuyruk olduğunu kimse farkedemedimi ?
|
Öncelikle sevgili makifbaz senin resmini yayınladığın balığın adı sarıkuyruk. Bende iskenderunda yaşıyorum senin akya dediğin balık ise sarıkuyruğun (imtiyaz) yavrusuna bölgemizde verilen ismidir. Yani sen yöresel olarak bildiğin adı budur diye alaycı

bir ifade ile inatçı olma bence.
Çatalkuyruk(tiral,çıplak) dediğimiz balığa literatürde akya denir. Genel olarak bu şekilde adlandırılır. Aynı familyadandırlar aslında. Forumda bu avdaki balığa verdiğimiz akya ismine bu kadar deneyim sahibi üstat sayılan kullanıcılar itiraz etmezken sen neden bu kadar heveslendin onu anlayamadım. Yorum yapmak mı reklam yapmak mı ?
Kendi avını güncel konu haline taşımaya çalışman bence yersiz. Zaten forum takipçisi arkadaşlar senin (abinin) avını biliyoruz.
Ülkemizde balık avcılığında her yörede balıklara değişik isimler verilmektedir. Sarıkuyruğa akya denilen yerlerde mevcuttur. Bu bizim yöremizde çırpan olarak bilinen sokar balığı gibi, izmarit olarak bilinen küpes balığı gibi bir olaydır.
Bunlar çok basit konular av esnasında hava şartları, kullanılan malzemeler, yaşanan keyifli dakikalar paylaşılsa daha keyifli olur diye düşünüyorum.