Yalnız Mesajı Göster
Eski 22-10-2010, 20:25   #19
makifbaz
Oltacı

1. @1940g ; Çatalkuyruk(sizin tabirinizle akya) ile sarıkuyruk(benim tabirimle akya) arasında ki farkı anlayabilecek kadar balık bilgim olduğuna ve kendi tecrübelerime dayanarak ve gerekli paylaşımlar yaparak bu bilgiyi başkalarınada aktarabileceğime inanıyorum.Birçok forumda okuduğum kadarıyla ayrıyeten birçok avlakta avlanan yada beraber av yaptığım insanlardan da çatalkuyruk balığına akya denildiğini duymadım fakat sarıkuyruk balığının Türkiye genelinde(yöresel farklılıklar hariç) akya adı ile anıldığını eminim ki biliyorsunuzdur.Eğer ki konu başlığında akya kelimesinin yanında çatalkuyruk tabirinide kullansaydınız bende bu yanılgıya düşmezdim,kusura bakmayın.
2.@keyfmustafa ; Kimseye alaycı bir şekilde yaklaşmak gibi bir düşüncem asla olmadı olmazda Kendi konumu güncel bir hale getirmeyide aklımın ucundan bile geçirmedim ki getirsem elime ne geçecek sadece örnek olması amacıyla resim yüklemeye üşendiğim için konumun linkini oraya koydum,reklam yapmaya gelincede neyin reklamını kime yapacam onu anlamadım ? sadece iyi niyetli bir şekilde o balığın akya olmadığını söyledim ki literatürde ki adı akyaymış bende kabul ettim kusura bakmayın dedim.
Birazdan İskenderun'a doğru yola çıkacam 10 günlük tatilimde inşallah güzel avlar yapar sizlerle paylaşırım