Yalnız Mesajı Göster
Eski 10-11-2010, 13:06   #16
mersincorp
Çımacı

Geçmiş olsun Memet Bey. Bi gün önce aynı bölgede avlandık. Bizim botta çapa yok, çapası olan bir bota rica edip bağlandık. Boş çiftliklere 15,20 metre mesafedeyiz. Saat 14:30 civarı sahil güvenliği gördüm. Öndeki bota çözün bizim ipi dedim Sahil Güvenlik geliyor. Onlarda gelsin bişey olmaz dediler. Ama çiftlik kenarındayız dedim. Bişey olmaz dediler.
Derken bot geldi ve bize sancak tarafından yaklaşın dediler. Paşa paşa yaklaştık ve merdiven atıldı. Kimlikleri ve evrakları alıp çıkın bota diye seslendi uzman.

Artık kaçarımız kalmamıştı, güvertedeydik. İçeride Teğmen bizi bekliyordu. Nizami sırada içeri girdik. Ve teğmen anlattı ...Burası boş ta olsa devlet tarafından kiralanmış özel mülk 100 metreden fazla yaklaşamazsınız. Biliyor musunuz? evt biliyoruz. Niye yaptınız?? Çapamız yoktu arkadaşlara bağlandık. Hımm çapa yok o da suç. Neyse bu arada adam başı 360 tl ceza yazılacağı söylendi. Yazıcı evrakları yazmıştı bile. Tam kimlikler istendi ki ... Bağlandığım bottaki eleman geldi. Komutanım tanıdın mı falan muhabbet.

Daha fazla detaya girmek istemiyorum.
Sonuç: hımm tamam hadi gidin bi daha olmasın..Tekne evraklara bakalım. Ben verdim. Diğer arkadaş çoktan yolu yarıladı. Tekne ismini alıp evrağı geri verdi ve botu terkettik.

Kıssadan hisse. İnsiyatif onların elindeyse sadece uyarabilirlerdi de. Cezaların adam başı yazılması çok ağır. Asgari ücretin 600 tl olduğu günümüzde 360 tl ceza. Kime? amatör balıkçıya. Denizi talan eden teknelere, trollere, gırgırlara ...Ağaya beleş.

Sarı kağıtla ilgili daha öncede arkların başına böyle bir olaylar gelmişti.Dikkat edin. Tekne plakalıysa ticaridir ve sarı kağıtsız binilmez.

Herkese rasgele
İZMİR BASINSİTESİ

Misinanız Gergin Oltanız Keskin Kısmetiniz ve Balığınız Bol Olsun
mersincorp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla