Yalnız Mesajı Göster
Eski 20-11-2010, 14:32   #17
Ahmet TARİH
Moderator

Ahmet TARİH kullanıcısının avatarı

Alıntı:
dalyan tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Ahmet bey paylaşımınız için teşekkür ederim sayenizde bilmediklerimi öğreniyorum Evim Avcılar'da olduğu için genelde Ambarlı sahilde bazı denemeler yapıyorum. Bir hafta sonu ilk defa şansımı boğazda denemek istiyorum. Silstar mx3305-2.40 kamış(kalın uçlu) ve Shakespeare firebird36 motorum var. Takım olarak neler önerirsiniz?
İsminizi yazmadığınız için hitap eksikliği oluşursa kusura bakmayın ve öncelikle önerim imza ayarlarınızı tamamlamanız olacak.
Ambarlı bölgesinde karadan pek avlanmadım. Genellikle tekne ile açıldım. Mevsime göre değişen balık türüne göre farklı özellikte takım kullanmalısınız. Takım seçme işi birkaç faktörü barındırıyor. Bunlardan en önemlileri; Avlanacak balığın cinsi, Avın zamanı (gece-gündüz), Av yeri (tekneden, karadan), avlağın dip topoğrafyası gibi faktörler en önemli etkenlerdir. Bu faktörlerin durumuna göre takım tipi (Yemli-Sahte) ve özellikleri (ince-kalın misina) değişebilir.
Ancak şu sıralar avlayabileceğiniz muhtemel balık İstavrit ve çinekop olabilir. İstavriti gündüz Çapari ile yakalayabilirsiniz. Atış yaptığınız yer aşırı sığ değilse (ki bildiğim kadarı ile Ambarlı bölgesinde deniz 200 m. ye kadar oldukça sığdır) çapari iş yapar. Takımın ince oluşu başarıyı arttırır ama atış ve çekişte aşırı dikkat ister. Deniz tabanı sığ ise sıyırtma tavsiye ederim. Daha etkili olacaktır.
Çinekop için ise şu sıralar en etkin yöntem hırsızlı takım ve yem olarakta taze istavrit olacaktır.
Umarım sorunuza cevap olmuştur.
Hayrılı ve bereketli avlar dilerim.
Ahmet TARİH Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla