Sevgili arkadaşlar, bayram tatilinin son günü fırsat yaratıp, benim tekne ile ava çıktık. Ekibimiz; ben, İshak Ballıca, Erdal bey, İshak beyin Uşak'tan misafiri Gültekin bey ve Kaya bey'den oluşuyordu. Yemcilere mamunun oldukça geç gelmesinden dolayı limandan ayrılmamız hayli geç oldu, tahminen saat 22.00 suları oltaladık diyebilirim. İlk önce aşağıda biraz hareketlilik vardı. Nitekim bu sıralarda güzel bir mırmır ile açılışı ben yaptım, İshak beyin oltasına bir uskumru denk geldi, diğer oltalara da erkek mercan, kopez ara ara misafir oluyordu.
Ancak bir süre sonra dibimizde bitiveren gırgır teknesi bütün neşemizi kaçırdı. Daha biz ne oluyoruz demeden, kancabaş botunu suya indirip bilmem kaç vatlık ışıkları ve motor gürültüleri eşliğinde çevirme harekatına başladılar. Göz açıp kapayana kadar da ağlarını serip vinçle topladılar. Neredeyse avlak bölgesinin tamamını çevirdiler diyebilirim. Belki biz o bölgede demirli olmasak bizim bulunduğumuz alanı da çevireceklerdi. İşlerini bitirip gittikten sonra bize tabi hüsran düştü. Sabaha kadar balık tıkırdamadı diyebilirim.
Sabahın alaca karanlığında az da olsa yine bir hareketlilik başladı. Bu sırada bana güzel bir kaba lidaki denk geldi, göz gözü görmeye başladıktan sonra da bir ikincisini misafir ettim. Bir süre sonra da bir sarıkanat istavrit ve bir mırmır daha aldım. Bir süre sonra Erdal bey'de bir lidaki aldı. Kaya bey iki mercanı arka arkaya denk getirdi. İshak bey bir sarıkanat istavrit aldı. Bu arada bir karagöz de beni ihmal etmedi. Kaya beye denk gelen kalamarı da unutmadan ekleyelim.
Güneş iyice yükseldikten sonra zaten çok da keyifli olmayan balık iyice kesti. Çapa toplayıp, uskumru, kolyoz peşine düşmek için tekneye yol verdik. Yeni meraya geldiğimizde hamsi ile zoka çalıştık. Burada da uskumru, kolyoz ekibinden misafirlerimiz oldu. Sakin sakin zoka atarken, bir an İshak bey, yav bu gelen nedir deyince, hepimizin kafası o tarafa çevrildi. Biraz mücadeleden sonra İshak bey güzel bir lambukayı tekneye aldı. Bir süre sonra ondan daha irisi Erdal bey'e denk geldi. Misinalar, uskumruya göre ince misina olunca lambuka biraz bizi uğraştırdı. Balık bir ara teknenin çapa ipine misinayı üç tür doladı, kopardı koparacak. İşte o an sinirime hakim olamamışım elimdeki kepçeyi hışımla geriye fırlatıp çapa ipindeki misinayı ayıklamak için hamle yaptım. Aşağıdaki videoda görünüyor ben de izleyince farkına vardım, keza olay anında kendimden geçmişim. İshak bey bu anı da kaçırmamış ya pes doğrusu.

Bu video görüntüleri sayesinde millet beni tenten çizgi romanındaki sinirli kaptan Haddok ile özdeşleştirecek.

Neyse, biraz uğraştıktan sonra 2.lambukayı da ekip çalışması ile tekneye aldık.
Öğlen yorgunluğun ve uykusuzluğun tavan yapması ile dönüşe geçtik. Sayısı az ama çeşidi bol bir av oldu. Gece avı umduğumuz gibi olsa, pembe beyaz takımından tatminkar av yapabilsek, sabah da biraz daha fazla lidaki alsaydık çok daha güzel bir av olacaktı ama buna da şükür diyelim.
Daha bereketlisi sizlere denk gelsin.
Av esnasından bir kaç kare.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
İshak beyin video paylaşımı.