Bayramın ilk günü akşam cümbür cemaat oturuyorken çat kapı Anıl geldi bayramlaşma faslından sonra hadi bize gidiyoruz sabah balığa gidicez dedi. Eh bu teklif kabul edilmez mi? Elbet edilir.
Telefon ile Süleyman kaptanı arayıp hem bayramlaştık hem de yarın balığa geleceğiz diye haber verdik. Baklava aldım, çikolata aldım elim havada kaldı ne gelen var ne öpen var dedi. Eh bizde yarın dönüşte uğrarız madem dedik.
Sabah yem ve kahvaltılık işini hallettikten sonra otobüs beklerken benzin istasyonuna giren bir arabayı kaptanın arabaya benzettim ama ben denize çıkmayacağım dediği için benzettim diye düşündüm. Limana geldik tekneye adım atmaya fırsat bulamadan korna çala çala kaptan yanımıza geldi elini öpüp bayramlaştık. Şöyle bir sırtı yapalım sonra çapari yaparız ben zaten yemde almadım dönücem dedi.
Anıl kaptan marşa bastı ve yavaş yavaş maviliklere açıldık. Limandan çıkar çıkmaz sırtı takımlarımızı suya indirdik strike pronun üzeri gök mavisi altı kavun içi renkli iki takımı suya indirdik. Az ilerde oynak görünce üzerine doğru gittik oynaktan 2 adet uskumru aldık. Etraftaki onlarca bir metre boyuna yakın lambukalardan bir tanesi bile tenezzül edip sırtıya atlamadı. Ardından biraz çapari yaptık çaparide çok sayıda uskumrucuk yakaladık ve aynen suya iade edip burda bize ekmek yok diyerek pita fenerine geçtik. Çapayı attıktan sonra bir yandan zokaları diğer yandan kalamar takımlarını indirdik. Uzun süre zokalardaki yemlere dokanan, kalamar takımlarına gelen giden olmayınca dibi bir yoklayım dedim. Anıl kaptanım bu sırada yazdan kalma havanın tadını çıkarıyordu. Hamsilerden yem yapıp dibe indirdim. Bir kaç defa yemleri kaptırdım. Ardından oltada tanıdık bir ağırlık hissettim biraz çekip emin olduktan sonra Anıl kalk ahtapot çekiyorum kakıçı hazırla dedim. Oda elinde kakıç alıp yanımda beklemeye başladı, bir yandan da tekneye yapıştırma aman diye uyarıyor beni. Ahtapot görünmeye başladığında oltadaki iki iğnenin ahtapota takıldığını gördük hiç acele etmeden yavaş yavaş çektim bir iğneden kurtulunca Anıl ani bir hareketle kolunu komple suya sokup kakıçı vurduğu gibi ahtapotu tekneye aldı ki bu söylediğim 1-2 saniyede ışık hızıyla gerçekleşti
Üzerinden çok az zaman geçmişti ki zokalar hareketlenmeye başladı 5 dakika gibi kısa bir sürede 14-15 balık yakaladık. Bu kadar yeter diyerek limana döndük.
Acaba ahtapot kaç kilodur tahminlerini sonuca vardırmak için tarttırıp merakımızı giderelim dedik ve ahtapot hassas terazide aç karnına

5.500 gr geldi...