Alıntı:
arm59 tafarından gönderildi
muvaffak abi kefallerin su üstü yapması neyi ifade ediyor? Dün bende Şarköy limaniçinde kıbrıs olta ekmek ile denedim hiç kefal yoktu.
|
kardeş kefalin su üstü yapması malum balıkçının kullandıgı bir ifade..yani kefalin yemlenmek amacı ile suyun yüzeyini tercih etmesi yada su yüzeyinde dolaşması
dolayısı ile suyun yüzeyine attıgın bir ekmakparşası kefal tarafından kolayca algılanır ve yeme gelme olasılıgı artar...
kıbrısla denerken eger su yüzeyinde kefal yoksa bilki aşagıdadır..benim hatırladıgım kadarı ile marmara denizinde kurt ile(buralarda kırmızı kurt denir)
marmarada kefali tek igne 1/1,5 metre 016 köstek serbest olacak şekilde
sıglıkta yakalanırdı birde öyle dene.. birde benim istanbulda verim aldıgım kefal/sarması yönteminde ..kamıştan gelen misinaya 3.lüfır döndü tak..alt taraf
10/15 cmlik misina ile atabilecegin gr.da kurşun(iskandil bagla) 3,delige ise kıbrıs sarmasına(lüferde oldugu gibi) bir şarap mantarı geçir ve beden ortalama
30/50 cm olsun. ekmegi kabuk içte kalacak şekilde mantara sar biraz sık ve üzerine de igneleri sar.. daha sonra uygun bir şekilde fırlat.
buradaki amaç mantara sarılı ekmek şişsede dibe oturmaz ve akıntının da tesiri ile suyu dibinde dans eder.
yok eger dip kum yada kıbrıs takılmayac şekilde bir ortam var ise ise ekmegin içine bir ceviz gibi taş koy kıbrısı sonra sar..ki taş ekmegi dibe indirip dipte yatırsın..zaten dipten yemlenen kefal ekmegi görür be başına gelir..
sen balıgı çekerken otomatikman taş suda kalır..
selamla/kolaygelsin