![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() ![]() 40 adet iç midyelerin tüylü kısımları temizlendikten sonra tatlı su ile iyice yıkayıp süzgeçte 10 dakika bekletip iyice süzdürünüz, ardından midyelerin fazla suyunu da kağıt peçeteyle alınız. Diğer taraftan 2 su bardağı beyaz unla, 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırınız. Ardından suyu alınmış olan midyeleri una batırarak 2 su bardağı kızgın yağda kızartınız. Fazla yağını almak için midyeleri peçete üzerine yerleştiriniz, oradan da servis tabağına koyduktan sonra 2 adet limon ve 2 demet maydanozla ve üzerinede karabiber ekerek servis yapınız. Afiyet şeker olsun, yarasın, kilo yapmasın..kyn:nurideniz Not: Kızğın yağ kullanıldığından dolayı bez eldiven kullanınız Kağıt havlu kullanımasındaki amaç, yağın içine düşen suyun sıçramasını önlemek içindir.
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim. Üstad Kaptan Nuri DENİZ İstanbul - 1949 İTÜ /Kimya ve İşletme Müh. ![]() |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Marmara denizindeki bu pislilikten dolayı kesinlikle Midye tüketmeyiniz...Benden uyarması...
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim. Üstad Kaptan Nuri DENİZ İstanbul - 1949 İTÜ /Kimya ve İşletme Müh. ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Merhaba Nuri bey kardeşim bilgilendirme için teşekkür ederimde yalnız sizi mşdye yemediğinizide biliyorum galiba
__________________
Hüseyin Altınay 30 Temmuz 1946 Bornova/İzmir Kan Gurubu:B.Rh (+) |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Palamut Tava | MAVİ FENER | Balık Yemekleri | 8 | 10-09-2012 11:27 |
İstavrit Tava | MAVİ FENER | Balık Yemekleri | 0 | 02-12-2011 01:20 |
Madya - Midye | Güven ÖZYELDAN | Madya, Midye | 6 | 08-11-2011 22:41 |
''Midye zehirlenmesi öldürüyor'' | kemalakcinar | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 5 | 26-11-2009 10:55 |