Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > FOTOĞRAFLARIMIZ

FOTOĞRAFLARIMIZ Her türlü balık avın fotoğraflarını yayınlayabiliceğimiz bölüm.

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 03-03-2007, 23:25   #1
gokseldbuga
Guest

Varsayılan Akbük-kaç?

Öncelikle şu anda gözlerimi açık tutmakta zorlanıyorum o yüzden , imla hataları var vs demeyiniz, buna rağmen sevgili rastgelsin.com ailesini raporsuz bırakmıyorum.
Cuma gecesi, abim-ben-behat eniştem + Lilia olarak planlanan av , Nihat'in ilk nöbeti ( polis oldu, behat eniştemin oğlu ) ve de Lilia'nın çark etmesi ile, Nadir abim ve ben olarak değişti.
Yemler:
Mamun, borukurdu, sardalya,teke,madya,sülünes,yengeç (Yemci Zeynel doldurdu!!! Bu arada Halduna bilgi vermiştim, Zeynel para ödeyerek sitemize reklam verecek, dükkanın fotoları çekilecek vs).
Herneyse arkadaşlar saat 3 te 4 olta denizdeydi, abimin kasnaklarada ne olur ne olmaz göz gözü görmüyor zil taktım . 10 dakika sonra resimdeki iri mırmır geldi. Yaklaşık 10 dakika sonra abim uyuklarken gene oltası öttü ben çektim, ışığın yanına geldim mırmırı çıkarıyorum, gözüm sağımdan gelen bir sese doğru döndü... mırmır , eee mırmır elimdee, o karanlıkta farketmemişim 2 iğne de doluymuş. Bir 2-3 dakika sonra gene mırmır bu sefer abim çekti, benim oltalarda tık yok. Ben de 2 kösteli dip ile dip kıbrısı attım sardalyaya sararak, levrek çıkar ümidiyle.
Bu arada arkadaşlar yağmur yağmış durmuş hafif bir rüzgar deniz hareketli, harika bir hava, galiba gene en isabetli bizim meteoroloji.
Abim oltasına yem takıyor ben de ışık tutuyorum
"Göksel senin zil ötüyor"
"hayır abi seninki" dememle... arkadaşlar,benim kamış 3,5 metre 680 gr üzerindeki makina delta 60 , yani ağır bir olta, abartmıyorum çalıların arasındaki kamış ( oradan çıkması mümkün değil) denize uçtu .
Abim feci heyecanlı , o daha önce çok çekti böyle ben hayatımda bu kadar büyük balık çekmedim. O acemilikle asıldım oltaya halbuki teoride ne yapmam gerektiğini de adım gibi biliyorum, bırakıcam gidicek, çatlatıcam, pes edip su üstüne çıkacak levrek. Tabii levrek bu, ben şöyle bir tartayım derken balık beni tarttı, ben diyeyim 5 kilo siz deyin 10 kilo . Hayvan bir hamlesi ile solungaç arkası yaptı tabi, çaat kesti. Nasıl şoktayım düşünün artık. Bütün moral 0 tabii ki zaten makinamım kalama ayar kapağını da kabetmiş evdekiler o sinirle çıkmışım uydurma birşeyle. Bu sinire balık mı gelir gelmez tabii. Bütün gün tuttuğum 2-3 isparoz bir de ispendet gerisini abim çekti. Bu hafta onun haftasıymış. Gündüz gün boyu o 15 gün önceki çipuraları lidakileri aradık nafile. Sanki deniz boşalmış, fakat yanlış anlamayın balık yok demiyorum, o manzarayı seyretmenizi isterdim. 100-150 mt ötemde atlayan iri kolyozları, peşinde su yapan levrekleri görseydiniz, bi ara düşündüm acaba akvaryuma mi düştüm diye yazsam forumda diye. Anlaşılmaz bir şekilde çipura ve lidakiler yoktu gene de abim 2 çipura 4(hatırlamıyorum) lidaki çekti. Bu arada şunu da belirteyim 3 tane birader bir tane de ben ayağım akadar çekip kaçırdık, hepsi çipura. 4 kere aynısı olur mu? balık çoook nazlıydı 1 tane lidaki hariç hepsi dudağından-zarından yakalandı zaten, kaçanlarda aynı şekilde. Güngüz atletle dolaştım , o kadar müthiş bir havaydı. Çok yorucu oluyor gece gitmek üstelik te 165 km, iyice gözden geçirmeye başladım ama bu güzel balık ta yok işte yakınlarda.
Resimlere 2-3 lidaki daha ekleyin ltf, çok üşendim tekrar foto makinasını çıkarmaya. Bu arada birader 1 çok iri yengeç 1 tane de çok iri sübye çekti
Avlak

Çiçekler

Hasılat

Bu mesaj en son " 20-03-2007 " tarihinde saat 10:47 itibariyle gokseldbuga tarafından düzenlenmiştir....
  Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 04-03-2007, 00:05   #2
omerko
Oltacı

omerko kullanıcısının avatarı

Güzel av olmuş göksel abi.Bide o levreği alsaymışınız tam olacakmış.Olsun balıklar tam porsiyonluk...

omerko_ayan@hotmail.com
omerko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-03-2007, 10:35   #3
cevat2
Kaptan

cevat2 kullanıcısının avatarı

göksel güzel av olmuş yine birde okadar yolu geceyarısı gidip boş dönmek vardı yiyecek balık çıkmış levreğe üzüldüm akbük ün neresi burası bende takıldım bu akbük meralarına haftaya üşenmeyip geleceğim bursadan ben 4 kamış kullanıyorum biri hep levrek onun kalamasını epey açıp sağlama alıyorum inşallah gökselcim hayalimizdeki levreği tutmak üzere hoşçakal birdahakine yemci zeynelin yerini tarif edersen iyi olur çağlara yakınmı oraları biliyorum.
Yer:İSTANBUL
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
cevat2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-03-2007, 11:07   #4
gokseldbuga
Guest

abicim bak şimdi Akbük te birçok mera var, benim son 2 dir gittiğim yer Kazıklı koyu, Akbük'ün içinden yaklaşık 10-12 km gitmen lazım, tam tarif istiyorsan mailini söyle göndereyim prensip kararı artık forumda nokta tarifi yapmıyorum.Bunun yanında Saplı ada, Fransız tatil köyü, balık çiftlikleri gibi yerler de var.
Yemci Zeynel Narlıderede,Narlıderede 2. inönü otobüslerinin (305numara ) döndüğü sapak var orayı geçiyorsunuz (duvarda Atatürk resimleri var ışıklı) oradan 500 metre ileride sag tarafta ufak bir agacın üstünde bir ışık görünceksiniz hatta karsısında benzin istasyonu var (Mutlu Bilvar'dan alıntıdır) . Tam benzincinin karşısında Zeynel. Önceden telefon edip rastgelsin.com internet sitesinden aradığını mutlaka söyle, yemini ayırır, forumda telefon numarası var.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-03-2007, 11:10   #5
cevat2
Kaptan

o lidakileri saplı adadan aldım fransız tatil köyü önünde 5 saat boş bekledim olimpos-1945@hotmail.com
Eski 04-03-2007, 11:34   #6
igmsva
Kaptan

igmsva kullanıcısının avatarı

gökselim çok üzüldüm kaçırmış olduğun levreği öyle bir anlatmışsınki, tüm duyguların yazına yansımış inan okurken o heyecanını, sinirini, hüznünü aynen hissettim. kısmet kardeşim artık bir dahaki sefere demekten başka bir şey kalmamış...... , bir daha ki sefere hakkından gelirsin diyorum. sevgiyle kallllllllllllllllll

ilker GÜMÜŞOVA
İZMİR 1966
A Rh(+) pozitif
igmsva Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-03-2007, 12:56   #7
gokseldbuga
Guest

cevatcim daha öncedeki mesajımda yazmıştım ama sonra nedense cümleyi sildim. Her meranın özellikleri vardır, kazıklı için yazmıştım o cümleyi, Fransız tatil köyü önü de öyledir, belli saatler arasında mırmır için gitmek gerekir
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-03-2007, 14:24   #8
CaTSiLeNcE
Kaptan

CaTSiLeNcE kullanıcısının avatarı

göksel yazdıklarını okurken öyle heyecanlandım ki sanki o anı sizinle yaşadım .. gerçekten çok moral bozucu bir durum abi.. ama yine de bir kaç eşek mırmırı ve lidaki almışsınız tebrikler..
Lersen@hotmail.com

""En çok hoşumuza giden insan kendimize benzettiğimiz insandır.""
CaTSiLeNcE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-03-2007, 15:37   #9
gokseldbuga
Guest

Ersen inan o yorgunluk ve uykusuzlıkla o kadar yazdım, hatta sonradan çok şey geldi aklıma sabah okuyunca.
Kefallerin iri kolyozların zıplamalarını görmeliydiniz sanki yeni yakalanmış ağdan çıkmış balıklar küpeştede zıplıyor, şaka gibi .. balıklar zıplıyor levrekler su yapıyor bizim oltalarda tık yok. Gene birader boş dönmedi 2 çipura 4 lidaki aldı. Sübye resmen kolum kadardı. Belki bir sebep te mamunların kötü olmasıydı. Herkes pazar balığa çıkıyor diye Ctesi hava biraz nahoşsa çıkmıyorlar mamuna. Ölü mamunlarla anca bu kadar.
2 hafta önce misinayı yıkamak için makinadan sökmüş kalama yı da söküp merdivenlere koymuştum, ya misafirin çocuğu aldı ya da annem merdivenleri yıkarken attı. Eğer o kapak olsa ben de ayarı çekip freni de açsaydım o levreği çekebilirdim. herşey deneyim
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-03-2007, 15:42   #10
cevat2
Kaptan

göksel tagoyada söyledim belki biliyorsun akbükün içinde bir malzemeci var her zaman canlı mamun var hergün oluyormu diye teyid ettirdim hergün canlı var dedi bir hanım işletiyor eczanenin yanı, bardak 2.5 ytl
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları