|
Dökümanlar ve Makaleler Makale veya döküman yayınlayabiliceğimiz bölüm. |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() >
> ATA'NIN CAN DÜNDAR'A MEKTUBU > > > Utandım çocuk > > Beni anlatan bir film yapmışsın . > Kızgınım, utanç içindeyim. > Sana değildir kızgınlığım. Filmdeki Mustafa'dan da utanmış değilim. > Başaramamışım, bundandır utancım. > Komutam altında, bu vatan için kanını akıtan Türk askerlerinden utandım. > "Özgürlük" demiştim, benim karakterimdir. . > "Bilim" demiştim, tek yol göstericidir. > Sen, "Karanlıktan korkardı" demişsin benim için. > Korkardım evet. Bu ulusu boğmak isteyen karanlıklardan çok korktum. > Ama insaf be çocuk, korkup da kaçmadım ya. > Söküp atmadım mı o karanlığı bu ülkenin üzerinden? > Diktatör demişsin bir de. Hiç okumadın mı çocuk? > Nerde benim nesilleri emanet ettiğim öğretmenler? > Anlatmadılar mı sana ? > Başkomutan olarak cepheden cepheye koşarken ve bütün kararları tek > başıma alabilecekken neden bir meclis kurdum ben çocuk? Böyle diktatör > olur mu? > Ah be çocuğum. > Neden, nasıl düşman ettiler seni bana? > Baktım aşktan, sevgiden, aileden bahseden güzel şeyler yazmışsın bugüne > kadar. Belli ki,çalışkansın, zekisin. Kara cüppeleri ile milletin > ümüğüne çökmüş olan yobazları çok iyi anlarım da çocuk, seni > anlayamıyorum. Onlar zaten hiç sevmedi beni. Yüzyıllardır süren > iktidarlarını çekip almıştım ellerinden. Sevmeyecekler beni elbette.. > Peki sen çocuk, sen neden kol kola girdin bu kara kalplilerle? > Dedim ya, sana değil kızgınlığım. > Başaramamışım. Anlatamamışım demek ki özgürlüğün kıymetini, bağımsız bir > ulusun, onurlu özgür bireyi olmanın ne büyük bir nimet olduğunu. > Yazık olmuş, onca vatan evladının kanına, onca ananın göz yaşına. > Veremem ki şimdi hesabı, ne o gencecik bedenlere, ne de gözü yaşlı analara. > "Bu muydu uğruna bizi ölüme gönderdiğin vatan?" derlerse, > "Bu nesiller miydi,ölen evlatlarımızın kanıyla kurduğun ülkeyi emanet > ettiğin?" diye sorarlarsa > ne derim ben onlara be çocuk? > Olmadı be çocuk... olmadı. > > M.Kemal >
![]() |
Sponsored Links |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Atatürk Barajindan şabut Ve Sazan | baturhan | FOTOĞRAFLARIMIZ | 11 | 24-09-2007 10:41 |
Atatürk’ün Su ve Deniz Sevgisi | BLACK SHARK | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 3 | 26-08-2007 20:44 |