|
DENİZ AVI KARADAN Denizde olta ile balık avı hakkında herşey. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | ||||||||
Miço ![]()
|
![]() ![]() Sevgili arkadaşlar, en son levrek avımızı yeni yılın ilk günü yapmıştık. Aradan geçen on gün içinde havaların lodoslu ve yağmurlu gitmesi nedeni ile av fırsatı bulamamıştık. Bu hafta başı hava tahmin siteleri hafta içi İzmir için sert poyrazlı ve oldukça soğuk hava tahmini veriyordu, bu bizim için levrek havası demekti. Aradan geçen on günde içimizdeki av hasreti de oldukça artınca İshak beyle hafta içi kaçamağı yapmaya karar verdik. İş durumlarını ayarlayıp, saat 15.00 gibi buluştuk. Avlağa doğru giderken yolda yemcimizi telefonla aradık. Taze mamun olduğunu öğrenince keyfimiz yerine geldi. Yemciden kıpır kıpır mamunlarımızı alıp avlağımıza saat 16.00 gibi ulaştık. Vakit geçirmeden oltalarımızı denize kavuşturduk. Hava soğuk, rüzgar sert esiyordu. Aradan çok vakit geçmeden ilk misafir benim oltama denk geldi. Beni fazla uğraştırmadan torbamdaki yerini aldı. Balık sakinleyince, gün karardıktan sonra ölçümünü yaptık 48 cm boyunda, 1.22 Kg. ağırlığında idi. ![]() ![]() İlk balık bu kadar erken gelince, beklentilerimiz bir anda yükseldi, neşemiz arttı. Ancak ne hikmetse bu saatten sonra beklentilerimizin ve umduğumuzun aksine balık merada gezinmedi. Bilemiyorum belki de yeme iştahsızdı. Israrla avımızı sürdürdük. Bir ara rüzgar ve soğuk o kadar arttı ki arada molalar verip arabaya sığınmak zorunda kaldık. Meteoroloji tahmin sitesi İzmir için gece sıcaklığını +4 derece veriyordu ki denizin kenarında fırtınamsı esen rüzgârda hissedilen sıcaklığı varın siz hesap edin. Uzun süren bekleyişimiz sonuç vermeyince saat 22.00 civarı umutlarımız tükenmiş vaziyette ayrılmaya hazırlanıyorduk. Hatta ben oltalarımı toplamış, arabanın içinde eşyalarımı çantama tıkıştırmakla meşguldüm. O anda İshak beyin seslenmesi ile başımı ona doğru çevirdim. Nihayet beklediği misafir gelmişti. Hemen yanına koştum. O da güzel bir levreği kıyıya almıştı. Ölçüm sonucu, 45 cm. boy, 1.13 Kg. geldi. ![]() ![]() Son dakika misafirin yüzü suyu hürmetine avımızı biraz daha uzatsak da geri kalan zamanda oltalarımıza uğrayan olmadı. Ertesi gün iş günü olduğundan, 23.30 gibi toparlanıp mutlu bir şekilde evlerimize geri döndük. Ben evde balığımı ayrıca fotoğrafladım. ![]() Daha güzel avlar sizlere denk gelsin. Aşağıda İshak beyin hazırladığı av görüntülerinden oluşan videomuz var. Keyifli seyirler.
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||||
Coast Guard. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Levrekçiler iş başında
![]() Bu havalarda balık avlamak cesaret ister sizi tebrik ediyorum. Çağatay abi açılış senden kapanış İshak abiden ikinizde nasibinizi almışınız demek ki neymiş nasipli insanlarmışsınız ![]() Daha iyilerinin tekrar sizlerle olmasını dilerim, kalbinizin temizliği oltalarınızın ucuna her daim yansır inşallah ![]()
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Tebrikler, levrekler çok güzel görünüyor.Rastgelsin.
![]() |
![]() |
#4 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Levrekler çok güzel gözüküyor
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 | ||||||
Miço ![]()
|
![]() Alıntı:
Tamer bey yorumunuz için sağolun. Levrek avları bizim için çok zevkli bu tartışılmaz ama inanın sizin çupralarınız da gözümün önünden hiç gitmiyor. Benim için çupranın yeri de bambaşka. Daha güzelleri daha iyisi size de denk gelsin inşallah. Sevgili Ege, at-çek sabır ve teknik isteyen bambaşka bir disiplin. Sanırım ben bu disiplin için biraz geç kaldım. Çabuk pes ediyorum. Sabırlı olursan, mükafatını alacağından eminim. Rastgelsin.
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() bu havada balığa gitme cesaretinden dolayı kutluyorum sizi yakışıklı levrek te güzel görünüyor afiyet şeker olsun
![]() |
![]() |
#7 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Çağatay abi maaşallah levrekler çok güzel heralde yılbaşının ertesi günü ishak abi ile geldiğiniz meraya gelmişsiniz heralde.Bende karakolun orda gece 12 ye kadar avlandım ve banada bir adet 700 gr lık levrek nasip oldu.Aslında saat 14.30 a kadar orda sizi görürüm diye avlandığınız yerde avlandım bende ama rüzgar çok şiddetli diye çokta duramadım.Akşam 17 gibi tekrar çıktım ama şansıma karakolun oraya gittim.Yani sizi görüp tanışmak nasip olmadı.
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Çağatay bey öncelikle selamlar ve tebrikler.
... Bu paylaşımlarınız ve çekmiş olduğunuz video muhteşem. Birgün kısmet olursa bende sizlere eşlik etmek isterim. Selamlar... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||||||
Miço ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() Daha güzeli umarım sana nasip olur. Alıntı:
![]() |
![]() |
#10 | |||
VİP ![]()
|
![]() Az ama öz olmuş her ikinizide kutlarım.Daha iri ve iyilerine inşallah.
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
levrek avı-3.gidiş 6 levrek.iyi bir eğitmenim sanırım :) | akinyildiz81 | DENİZ AVI KARADAN | 35 | 28-06-2011 09:48 |
Bizde de varmış bunlardan ! | ADNAN | Tatlı Su Balıkları | 2 | 15-05-2010 13:37 |
Bakın burda kimler varmış | ümit albayrak | Tanışma | 27 | 09-10-2009 19:17 |
Bursa Trilye taraflarında Kapanca limanı ve köyü varmış tam bilen varmı yerini ? | serif123 | DENİZ AVI KARADAN | 7 | 07-11-2008 20:06 |
Arkadaşlar ilk defa ciddi bir topic açtım.Destek istiyorum | atomik07 | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 16 | 14-09-2006 14:41 |