|
DENİZ AVI (TEKNEDEN) Tekneyle yapılan tüm avlanma yöntemleri ile ilgili bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | |||||
Çımacı ![]()
|
![]() Hatay'a geldiğimden beridir balık tutma kabızlığı çekmekteydim, ki arada sırada da olsa yazdığım mesajlarda hep dile getirmiştim bunu. Samandağ/ Çevlik ve İskenderun'dan denediğim kıyı avlarımdan pek bir verim alamamış, hem eşimin diline düşmüş hem de şevkimde kırılma yaşamaya başlamıştım.
Balık avlarında tecrübeli olduğunu tanışıklığımızın 7-8. ayında öğrendiğim Cem Bey ve iki arkadaşı ile sonunda tekne avına çıkabildim. Arsuz'dan sabaha karşı 06:00 gibi barınaktan ayrılıp ilk avlağımıza vardık. Klasik mercan takımı ve yem olarak karides kullandık. İlk avlaktan 1-2 mercan alabildikten sonra başka bir avlak denedik. Yaklaşık 35 kulaç derinliğinde arkadaşların çakma mercan dediği ama benim için ne olduğunun önemi olmayan balıklardan tuttuk. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Uploaded with [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Av da iyi gidiyordu hani. Arada tek tük mercan ve gümüş de aldık burada. Ama ekiptekiler tuttuklarımızın çakma olması sebebiyle yer değişikliğine gidince "aza kanaat etmeyen çoğu hiç bulamaz" sözünün doğruluğunu bir kez daha gördük. Bundan sonra gittiğimiz yaklaşık 7-8 avlakların hemen tamamından tek tük balık alarak günümüzü sonlandırdık. Arkadaşlar 1 adet çipura, 1 adet kırlangıç, ve adından emin olamadığımız kırmızı levrek, asker balığı gibi tahminlerde bulunulan resimlerdeki balığı da tuttular. Bir de toplamda 10 kadar "fare balığı" denen balıktan yakaladık. Limit altındaki balıkların hemen çoğunu denize iade etsek de iğne çıkartırken kurtarılamayan balıkları, maalesef, almak zorunda kaldık. Bu arada denize iade ettiğimiz balıkların çoğu canlı olmalarına rağmen suya dalmakta zorlandılar. Eğer yanılıyorsam düzeltin, bu hava keselerin şişmesinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Eğer öyle ise sonrasında normale dönebilirler mi? Zira çapa atmadığımız için bir çoğunun akıbetini öğrenemedim. Öğrenebildiklerim ise çoktan martılara yem olmuşlardı. Son olarak günün en üzücü anları, kıyıdan atılan dinamitlerdi. Hergün olan katliama tepki olarak Jandarmaya telefon açıldığında, maalesef, onların da olaya duyarsız kaldıklarını öğrendik. Son olarak demiştim ama, bu sefer gerçekten son olarak; Eğer tekne avına ilk kez çıkıyorsanız, acizane tavsiyem benim gibi kabadayılık yapıp verilen bulantı ilacını geri çevirmeyin. Yoksa balıkları fazladan yemlemek ve tüm avı boşalmış mide ile tamamlamak zorunda kalabilirsiniz. Saygı ile [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Uploaded with [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Uploaded with [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Uploaded with [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Uploaded with [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Seçkin Akküçük 07-06-1976 Antakya Bu mesaj en son " 04-04-2012 " tarihinde saat 12:01 itibariyle sakkucuk tarafından düzenlenmiştir.... |
|||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Seçkin; kırlangıç hoşuma gitti....
paylaşım ve resimler için teşekkürler....olta avcılığına devam..onun zevkii başka bir yerde bulamıyor insan...
![]() |
![]() |
#3 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Seçkin kardeşim kırmızı olsun gerisi önemli değil güzel av elinize sağlık afiyet olsun
![]() |
![]() |
#4 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() tebrikler emeğinize saglık.acaba çakma mercan dediğin alt sağ tarafta görülen balıklarmı.aslında ben barbuna daha çok benzettim o balıkları.herşeye ragmen denizde olmak kadar balık tutmak kadar güzel bir şey yok bence.tekrar emeğinize sağlık.
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||||
Çımacı ![]()
|
![]() Kaptanım çok teşekkürler.
![]() |
![]() |
#6 | |||||
Çımacı ![]()
|
![]() Tadına da hafta sonu bakacağız artık. Teşekkürler.
![]() |
![]() |
#7 | |||||
Çımacı ![]()
|
![]() Sağ altta görülenler fare balığı imiş, bana öyle söylediler en azından. Forumda "horozbina" diye tanımlanmış, ama gerçekler böyle mi tam emin değilim. Çakma makma benim için hepsi mercan,ama yanımdaki ustalar soluk çizgileri olan mercanlara çakma mercan diyorlardı.
![]() |
![]() |
#8 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Seçkin abi ellerine sağlık kırmızılar güzelmiş . He kırlangıçta ayrı bir güzel.
Sevgi ve saygılarımla rastgele
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||||
Üstad
|
![]() Seçkin kardeşim av hikayeni çok güzel anlatmışsın.Teşekkür ederim.Tekne avından vaz geçme,inatla üzerine git.zaman içersinde alışırsın ilk zamanlar hapla idare et ve mümkün olduğunca sakin havalarda çık ve yine mümkün olduğunca uzaklara bakmaya çalış.zaman içersinde alıştığını göreceksin.Bu güzel paylaşımın için teşekkürler.Önümüzdeki güzel avlarının paylaşımlarını bekliyoruz.Afiyet olsunlar..
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() sanırım o kırmızı tek cektiğniz balığa asker balığı deniyor
![]()
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Sonunda denizle buluşabildik | Erdoğan sızarlar | Çapari | 14 | 30-08-2011 15:02 |
En sonunda teknemiz bitti | ibrahimz35 | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 20 | 25-03-2008 06:38 |
Sonunda yaptım :) | Emre | FOTOĞRAFLARIMIZ | 20 | 11-04-2007 11:51 |