|
TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında... |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Arkadaşlar bilindiği üzere özellikle 1960 lı yıllardan sonra hızla artan sanayileşme ve kentleşme dalgasından tabi ki de Ülkemizin 3 ncü büyük kenti İzmir de etkilenmiştir. Sanayileşmenin artması doğal olarakta büyük bir miktarda göç dalgasını da beraberinde getirmişti.
O yıllara kadar göreceli olarak kendi yağı ile kavrulup, ülkeye katma değer sağlayan Egenin İncisi diye tasvir edilen İzmir körfezi 'ninde resmen boynuna yağlı ip geçirilmiş oldu. [b] ![]() Ege ve Akdeniz tüm sucul yaşamının her türlü karekteristik canlı türlerini barındıran başta İzmir İç körfez olmak üzere, tüm körfez belki 40 yıl kadar bir nev i atık deşarj istasyonu / kanalizasyon çukuru vazifesi görmüştür.Yüz binlere iş / ekmek sağlayan tüm sanayii tesislerinin her türlü kimyasal atıkları ile, tüm konutların her türlü evsel atıkları körfeze uzanan kanalizasyon sistemleri ile körfeze hep aktı.Hep aktı. 2000 li yıllara gelindiğinde ise İzmir-karşıyaka ile İzmir merkezi birbirine bağlayan Salhane / Bayraklı yörelerinde deniz adeta deniz olmaktan çıkmış ve bir nev i balçık / bulamaç kıvamına gelmişti. İzmir e yurdun muhtelif köşelerinden gezi veya akraba ziyareti amacı ile ilk defa gelen kişilerin otogara giderken o bölgeden geçtiklerinde düştükleri dehşet anlarını hala hatılarım.İnsanlar nefes almak için burunlarını tıkayıp, balık gibi ağızlarından solumaya çalışırlardı. Körfezin bu halden kurtulması amacıyla, geçmiş tarihlerde gelmiş geçmiş tüm belediye başkanları mutlaka emek vermişlerdir.İlle velakin İzmir'in rahmetli belediye başkanı Ahmet PİRİŞTİNA sayesinde nihayet adına ''Büyük Kanal Projesi '' denilen o muhteşem yatırım nihayet bitirildi ve sanırım 2000 li yılların başları olsa gerek aşama aşama devreye sokuldu. Bilindiği gibi İzmir Körfezi kapalı bir yerdir. ![]() ![]() Büyükşehir belediyesi kaynakları ile devreye sokulan bu dev proje sayesinde, ne mutlu ki, şehrin en lüks semti olan Alsancak semtinden bile adeta koca bir ırmak/nehir gibi denize akan lağım suları artık körfeze akmıyor.Tüm İzmir i bir gerdanlık boydan boya saran aralıksız/kesintisizi devam eden kanala akıyor. ![]() Büyük kanal projesinin devreye girmesinden itibaren yıldan yıla su kalitesi ve berraklığı düzelmeye/açılmaya başlamış olduğu aşikardır.İlle velakin tün bilimsel makalelerde yer aldığı gibi 40-50 sene boyunca deniz tabanında birikmiş olan her türlü kimyasal atığın yok olması kimbilir kaç yıl sınra gerçekleşecektir. ![]() Zira İzmir Körfezi kapalı bir havza olduğu için suyun ve deniz tabanının temizilenmesi için çok ama çok uzun yıllara geçmesi gerkiyor.Çünkü İzmir iç körfezinin girişinin 1/3 ünü ne yazkı ki, adına Ragıp Paşa dalyanı denilen doğal oluşum kesmekte/engellemektedir. ![]() ![]() ![]() KISSADAN HİSSE..... Durum böyle iken, kanun ve yönetmelikler ile de sırf halk sağlığını koruma amaçlı tebliğlere / yasaklara rağmen ; aman canım başkaları atıyor bir şey olmuyor mantığı güden arkadaşlar var ise onlara rastgele demekten başka sanırım başka diyecek / yapacak bir şey yok.. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
__________________
ishak BALLICA 1963-izmir [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] ![]() Bu mesaj en son " 06-06-2012 " tarihinde saat 21:27 itibariyle ishak BALLICA tarafından düzenlenmiştir.... Neden: Link verildi... |
|||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Balık tutmak için bot tercihiniz... | ilker_kayaalp | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 8 | 22-08-2011 08:52 |
2-7-2011 İzmir Körfezi'nde granyoz avı | ergundürüsel | Ergun Dürüsel | 27 | 27-07-2011 09:19 |
İzmir'de balık tutmak | Tyler Durden | Amatör Balık Avı nedir nasıl yapılır? | 14 | 05-05-2010 09:25 |
balık yemek ve tutmak | genc balıkcı tunahan | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 5 | 26-07-2007 21:39 |
Balık tutmak için en iyi 10 nokta | Güven ÖZYELDAN | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 7 | 19-02-2007 10:28 |