Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER

TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında...

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 28-07-2007, 10:01   #1
burcu
Oltacı

Varsayılan Gun dogmadan baliga cikmakla gun batarken baliga cikmak arasindaki fark?

Merhabalar,

Ben merak ettigim bir iki seyi sormak istemistim. Kisa da olsa yanitlarsaniz cok sevinirim. Bu ozel bir merak, balik avi ile ugrasmiyorum dogrusunu isterseniz. Akyaka'da balikci barinaginin orada bir balikci kadin ile tanismis ve kisaca sohbet etmistik. Sonra aklima takildi. Cevremde bu konuyu dogru bildigine inandigim kimseyi bulamadigim icin buraya yazmak istedim.

Sabah gun dogmadan baliga cikmakla aksam gun batarken - ya da ogleden sonra aksama donerken - baliga cikmak arasinda ne fark var? Bir de gun batarken baliga cikanlarin topladiklari agda baliklar sabah ayiklanana kadar teknede bekliyor mu oylece? Bunun baliga bir zarari yok mu?

Aslinda ogrenmek istedigim gun dogmadan baliga cikmakla gun batarken baliga cikmak arasinda ne fark var? (Kucuk balikci tekneleri icin soruyorum)

Tesekkur ederim.

Herkese kolayliklar,

Burcu
burcu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 28-07-2007, 12:28   #2
mufi
Guest

Alıntı:
burcu tafarından gönderildi
Merhabalar,

Ben merak ettigim bir iki seyi sormak istemistim. Kisa da olsa yanitlarsaniz cok sevinirim. Bu ozel bir merak, balik avi ile ugrasmiyorum dogrusunu isterseniz. Akyaka'da balikci barinaginin orada bir balikci kadin ile tanismis ve kisaca sohbet etmistik. Sonra aklima takildi. Cevremde bu konuyu dogru bildigine inandigim kimseyi bulamadigim icin buraya yazmak istedim.

Sabah gun dogmadan baliga cikmakla aksam gun batarken - ya da ogleden sonra aksama donerken - baliga cikmak arasinda ne fark var? Bir de gun batarken baliga cikanlarin topladiklari agda baliklar sabah ayiklanana kadar teknede bekliyor mu oylece? Bunun baliga bir zarari yok mu?

Aslinda ogrenmek istedigim gun dogmadan baliga cikmakla gun batarken baliga cikmak arasinda ne fark var? (Kucuk balikci tekneleri icin soruyorum)

Tesekkur ederim.

Herkese kolayliklar,

Burcu
Burcu merhaba hoş geldin aslında her iki zaman arasında fark yoktur bazı balıklar için akşamadan ag bırakıp sabah toplarlar bazı balıklarda sabah daha iştahlıdır oltaya gelirler bazılarıda akşam gün batımında iştahlıdır.
genelde akşamdan ag atanlar sabah gidip toplarlar ve sabah erkenden akyakadaki kooperatife getirirler ben oraları bilirim bazılarıda marmaristeki otellere verir. tabii bu sıcak havlarda teknede bekletilen balık saglıklı olmaz.
o yörenin balıkçıları hatırladıgım kadarı ile bazıları ailece balıga çıkarlar ve teknelerinde hem ag bulunur hemde paragat bırakırlar 48 saat ten fazla denizde kalanlar olurdu... suyun içinde ağa takılmış veya paragata takılmış ölü balık uzun süre suda kalırsa suyun içinde de olsa gözleri beyazlaşır/donuk ve mat bir görünüm alır bu onun taze olmadıgını gösterir..tavsiye etmem...
inşallah bu balıkçılık merakına bulaşırsın.
kolay gelsin
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-07-2007, 12:30   #3
HALDUN YALIMLI
SHARK

HALDUN YALIMLI kullanıcısının avatarı

Cool

Burcu aramıza hoşgeldin. Gün doğarken ve gün batarken balık avlamak, en bereketli saaler olduğu için tercih edilir. Çok ilgisiz görünebilir ama şu örneği değerlendirmeni isterim. Günün en yoğun olduğu dönemler sabah ve akşam trafikleridir. Balıklarda yoğunluğu bu saatlerde gösterirler. Kimi balıklar beslenmeye çıkarlar, kimi balıklarda beslenmekten dönerler.

Ağ konusuna gelince, Sabah yada akşam ağ atan balıkçılar, ağlarını topladıklarında ya dönüş yolunda tayfaya temizletirler yada kıyıya vardıklarında temizlerler. O insanlar içinde balık ne kadar taze ve pırıl pırıl kasaya konup tezgaha giderse onlar için o kadar iyidir.

Bu konuyu Tartışma ve Sohbet kısmına taşıyorum.
haldunyalimli@gmail.com
HALDUN YALIMLI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-07-2007, 12:45   #4
Anıl ÜNALAN
Coast Guard.

Anıl ÜNALAN kullanıcısının avatarı

Merhabalar..

Mesela bugünden örnek verelim..
Saat 5:20 civarı hava aydınlanmaya başladı az az bi tane hasan abimiz aldı çipura.
1 saat geçti serkan abi bir tane aldı.
1 saat geçmeden taygun ve arkasından ben bir tane aldık..

Ondan sonra kalan 3 saatten fazla sürede hiç ama hiç birşey alamadık..

Demekki erken saatte balık yem yiyor..
Bilimsel açıklamasını tam olarak bilemesemde sabah suyunda balığın daha çok yeme saldırdığı ve akşam üzerininde belli bir iştah gösterdiğini biliyorum tamamen tecrübelere dayanarak sölediğim bişeydir..
Telefon : 05058552330
Ziraat Teknikeri

Anıl ÜNALAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-07-2007, 13:02   #5
mufi
Guest

Alıntı:
DzzY tafarından gönderildi
Merhabalar..

Mesela bugünden örnek verelim..
Saat 5:20 civarı hava aydınlanmaya başladı az az bi tane hasan abimiz aldı çipura.
1 saat geçti serkan abi bir tane aldı.
1 saat geçmeden taygun ve arkasından ben bir tane aldık..

Ondan sonra kalan 3 saatten fazla sürede hiç ama hiç birşey alamadık..

Demekki erken saatte balık yem yiyor..
Bilimsel açıklamasını tam olarak bilemesemde sabah suyunda balığın daha çok yeme saldırdığı ve akşam üzerininde belli bir iştah gösterdiğini biliyorum tamamen tecrübelere dayanarak sölediğim bişeydir..
Anıl ne iş bugün balık felan hani detaylar??? kim kimdiniz kim ne tuttu anlatın bakalım
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-07-2007, 13:34   #6
Anıl ÜNALAN
Coast Guard.

Alıntı:
mufi tafarından gönderildi
Anıl ne iş bugün balık felan hani detaylar??? kim kimdiniz kim ne tuttu anlatın bakalım
Pişşştt Pişşşttt yanlış oldu ağzımdan kaçırdım çaktırma muvaffak abi , bekleyin üstad dönünce rapor verilicek..

Tehlikeli bir gündü
Ziraat Teknikeri

Eski 28-07-2007, 20:02   #7
freediver
Kaptan

Selam

Kücük Balikci tekneleri aglarini genelde aksama dogru atarlar ve sabah toplarlar.
Günbatimi balga cikanlar aglarini atip limana döner ya da mevsime göre gece avina kalir!Aglar sabah cekilirken ayiklanip baliklar kasalanir ve limandaki mezata girer.Yani birsey olmaz.
BIZ DENIZCIYIZ

Cumhur 1980
Berlin
freediver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-07-2007, 09:37   #8
discus
Kaptan

discus kullanıcısının avatarı

benimde bildiğim balık ağdayken tazeliğini ve diriliğini koruması , kurumaması için balık dönüş yolunda belirli aralıklarla sürekli ıslatılır.
discus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-07-2007, 11:10   #9
Anıl ÜNALAN
Coast Guard.

Alıntı:
discus tafarından gönderildi
benimde bildiğim balık ağdayken tazeliğini ve diriliğini koruması , kurumaması için balık dönüş yolunda belirli aralıklarla sürekli ıslatılır.
Bazı zamanlarda ağların üzerine kürekle buz atıldığınada şahit olmuştum..
Ziraat Teknikeri

Eski 29-07-2007, 17:47   #10
Taygun KOCABIYIK
ADMİN

Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı

Balıkçı tekneleri ağlarını akşamüstü hava kararmasına yakın sıralarda atarlar ve sabah gün doğarken toplarlar. Ağlar toplanırken balık olan kısım ayrı bir tarafa koyulur böylece ağın balıksız yerleriyle uğraşmadan değerli balıklar kısa sürede ağdan alınır hatta bir yandan ağlar toplanırken bir yandan balığı alınmaya başlanır limana dönene kadar bilemediniz döndükten kısa bir süre sonra satılacak balıklar ağdan çıkartılmış olur. Daha sonra ağlardaki pislik-yosun-değersiz veya yemeklik balıklar temizlenir.

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları