Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER

TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında...

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 30-07-2007, 12:35   #1
Rauf
Guest

Varsayılan Giridalar Giridalar

Kıymetli site arkadaşlarım sevgili amatör balıkcılar ne diyoruz amatörce yaptığımız avlarda mümkün olduğu kadar sirkülere uyalım belirtilen ölcülerde avcılık yapalım yazılı olan miktarlarda yakalayalım yasak olan türleri yasak kalkıncaya kada tutmayalım.Peki bu sirkülerleri kim hazırlamıştır devlet dimi yani bir bakıma avlanma kanunu gibi bir şey buna uyulup uyulmadığını kim kontrol edicek yani devlet bunu hangi merciye vermiş o bellimi yok hadi verdi diyelim mesela belediye zabıtasına gıdayla ilgili yaaa peki elemanını eğitmişmi yok hic zannetmiyorum.isterseniz belediye zabıtasına bir sorun böyle bişiden haberi varmı.Bakın bunları niye yazıyorum aşağıda resmini eklediğim girida veya orfoz ile lagos balıkları alanya (Makro) mağazasında cekilmiştir gecen hafta Alanya (Migros )mağazasındada aynı ölcülerde balıklar var idi bu gün öğlen gittiğim Alanya (Tansaş) mağazasındada aynı ölcülerde balıklar satılıyordu peki bu nasıl oluyor lagos balığının en az (30cm) girida veya orfozun en az(60cm) olması gerekirken bunlar nasıl oluyorda böyle büyük marketlere bolca miktarlarda gelebiliyor ve satılıyor.o zaman akla şu soru geliyor.
girida veya orfoz cinsi balıklarda artık balık ciftliklerindemi üretiliyor.? bunu öğrenmek izmirli üyelerimize düşüyor zira büyük miktarda ciflik balığı üretimi oralarda yapılıyor.Zira bu kadar cok miktarda ve aynı boyda balıkları paragatla yakalamak türkiye capında satmak normal değil.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Shot with [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] at 2007-07-30

Bu mesaj en son " 30-07-2007 " tarihinde saat 12:41 itibariyle Rauf tarafından düzenlenmiştir....
  Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 30-07-2007, 13:30   #2
Hasan BALIKÇI
Kaptan

Hasan BALIKÇI kullanıcısının avatarı

rauf abıcım benım duyduğum kadarıyla evet çıftlıklerde bunlarda üretılıyor hatta mercan dahıl olmak üzere hemde tüm türlerı

saygılar sevgıler
Hasan BALIKÇI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-07-2007, 13:57   #3
Selimiyeli
Oltacı

Selimiyeli kullanıcısının avatarı

Orfoz,lagos.mercan,fangri,sinarit,eşkina,karagöz.. . bu balıklar da artık çiftlikte üretilmektedir fakat orfoz ve lagos balığını sadece akuvatur isimli marka üretiyor ve tezgahta gördüğünüz balık eğer çiftlik balığı ise solungacına takılı kağıtta çiftlik ismi yazıyor üstteki balıklar malesef kaçak olarak avlanmış.
Selimiyeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-07-2007, 14:11   #4
discus
Kaptan

discus kullanıcısının avatarı

evet konu açıldığı andan itibaren üretim hakkında yazıl bir döküman aradım ancak bulamadım.fakat bende üretimlerin olduğu duyumunu daha önceden biliyodum.fakat resmi kaynaklarda ben sadece levrek çupra orkinos alabalık ve sazan a rastladım..anılın dediği bilgi doğruysa eğerki bence doğru vay halimize
discus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-07-2007, 14:53   #5
Anıl ÜNALAN
Coast Guard.

Anıl ÜNALAN kullanıcısının avatarı

Bir balığın alıcısı olursa avcısıda olur.Bu balığı alıyorlarsa (çiftlik değilse) bu balığın avcısı çoğalıcak ve katliama yükselicektir ki şuan belkide öle yapılıyor.
Eğer çiftlikse hiç bir sorun yok ama çiftlikte üreten insan bu balığı bu kadar ufakken kaldırmaz biraz daha bekler ve iyi bir hasat ister..
Herhangi bi bilgiye rastlıyamadım ama sanırım bunlar denizden avlanmış , katledilmiş balıklar ..
Telefon : 05058552330
Ziraat Teknikeri

Anıl ÜNALAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-07-2007, 19:55   #6
Rauf
Guest

Alıntı:
Selimiyeli tafarından gönderildi
Orfoz,lagos.mercan,fangri,sinarit,eşkina,karagöz.. . bu balıklar da artık çiftlikte üretilmektedir fakat orfoz ve lagos balığını sadece akuvatur isimli marka üretiyor ve tezgahta gördüğünüz balık eğer çiftlik balığı ise solungacına takılı kağıtta çiftlik ismi yazıyor üstteki balıklar malesef kaçak olarak avlanmış.
Arkadaşım bu kadar balığı türkiye capında bütün marketlerde satmak olanak dışı kaldıki sadece alanyadaki süper marketlerde toplam sayısal olarak 100 adet vardı sonra hepsi aynı boy bu mümkün değil hasanın dediği doğry kaliba devlet bu cinsler icin teşvik bile vermiş.selamlar
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-07-2007, 19:57   #7
Rauf
Guest

Alıntı:
DzzY tafarından gönderildi
Bir balığın alıcısı olursa avcısıda olur.Bu balığı alıyorlarsa (çiftlik değilse) bu balığın avcısı çoğalıcak ve katliama yükselicektir ki şuan belkide öle yapılıyor.
Eğer çiftlikse hiç bir sorun yok ama çiftlikte üreten insan bu balığı bu kadar ufakken kaldırmaz biraz daha bekler ve iyi bir hasat ister..
Herhangi bi bilgiye rastlıyamadım ama sanırım bunlar denizden avlanmış , katledilmiş balıklar ..
anıl bütün marketlerdemi bende sana bir yerde hak veriyorum bu balığı üretiyorlarsa bu kadar ufakken satmazlar karmaşık bir durum.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-07-2007, 21:14   #8
nevzat
Kaptan

nevzat kullanıcısının avatarı

Çiftlik te olsa doğal da olsa sonuçta ekonomik değer olarak büyük kayıp diye düşünüyorum.Düşünsenize onlarca kilo olacak bu balıkları 100-200 gr iken yakalamak,ya da çiftlik olsa bile bu kadar ufakken satışa sunmak bence pek mantıklı değil.
Eski 30-07-2007, 21:18   #9
freediver
Kaptan

Ben böyle fotograflar gördümmü cilgina dönüyorum!Bunlarin denetiminden de Tarim ve Köy Isleri Md. sorumlu olmali.....

Bu baliklari alana satana öyle bir ceza keseceksin ki adam ömür boyu balik yiyemeyecek...
Arz talep olayi...Talep oldugu sürece bu baliklar katledilmeye devam edilecek

Ciftlik olayina gelince!Anil üretildigini yazmis.Ama ben hic sanmiyorum.Cünkü Grida familyesi baliklari cok hassas ve yasam bölgesi cok önemli olan türler.denizin dip kisminda yada kayalik yerlerde yasarlar.digerleri gibi cabuk büyüyen baliklar degil ......
BIZ DENIZCIYIZ

Cumhur 1980
Berlin

Bu mesaj en son " 30-07-2007 " tarihinde saat 21:49 itibariyle freediver tarafından düzenlenmiştir....
freediver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-08-2007, 09:35   #10
Selimiyeli
Oltacı

Selimiyeli kullanıcısının avatarı

internette ufak bi araştırma yapmanı tavsiye ederim burda yer dolsun diye bilgi vermiyor kimse...
Selimiyeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları