|
Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Arkadaşlar mangalda çupra yapma için gerekli olan malzemeleri yazmak istiyorum önce:
1-Zeytinyağı 2-Soya sosu 3-Sarımsak suyu (marketlerde hazır şişeyle satılıyor) 4-Defne yaprağı 5-Kekik 6-Tuz ve Karabiber Arkadaşlar ilk önce vereceğim tarifteki miktarlar 6 adet çupra içindir siz ne kadar yapmak isterseniz ona göre miktarı arttırabilir yada azaltabilirsiniz!!! Önce çupraları güzelce temizliyoruz ve üzerine 3 adet çizgi atıyoruz. Daha sonra sosu hazırlamaya geçiyoruz!Derince bir kaba 20 tatlı kaşığı zeytinyağı , 9 tatlı kaşığı soya sosu , 12 tatlı kaşığı sarımsak suyu , 15-20 adet defne yaprağı (elimizde ufalayarak kaba koyacağız) , 6 çay kaşığı kekik sırasıyla koyulur!!Ardından isteğimiz kadar tuz ve karabiber koyuyoruz!!!Bu karışımı 1 saat kadar buzdolabında tutuyoruz!! 1 saat sonra kabımızın içinde duran karışımı ince bir süzgeçten yada tülbent gibi birşeyden geçirerek süzüyoruz!! Kalan yağ ve karışımı balıklarımızın üzerine ve içine bolca bir fırça yardımıyla (ben eşimin pasta yaparken üzerine yumurta sürdüğü fırçayı kullanmıştım gerçi evde havalar bir anda 5-7 oldu ama olsun ![]() Hepsini sürdükten sonra balıklarımızı mangala yatırıyoruz ve pişmeye başlamadan önce üzerlerine 2 adet küçük tırnağımız büyüklüğünde tereyağı koyuyoruz ve pişiriyoruz!!! Sonra yanına 2 duble rakı koyuyor ve afiyetle yiyiyoruz!!! Elimden geldiğince yazmaya çalıştım HERKEZE AFİYET OLSUN ![]()
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||
Tayfa ![]()
|
![]() ufuk kardeş maşallah yemek programından fırlamış gibisin.hayırdır yoksa yenge evde yemek işlerini sanamı yıktı.
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Merhaba Uğur abi!!!Naçizane birşeyler öğrendim paylaşıyorum işte!!!İstersen sende kullan hani yazmıştın bir ara balık için gerekli bahanelerden sonra tuttuğun balıkları pişirince daha hora geçer sanırım
![]() O bakımdan bizim evde havalar 2-4 ten yukarı çıkmaz tavsiye ederim!!!
![]() |
![]() |
#4 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() ufuk abi tarifin bitiş bölümüde güzel olmuş.. bir duble rakı afiyet olsun
![]()
![]() VeLi GÜRAL 1983 oRh+ ANTALYA since 1903 Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Forum kullanma kılavuzu için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İmza ayarlarınızı değiştirmek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Avatarınızı ayarlamak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Lütfen TÜRKÇEMİZE sahip çıkalım.Yazım kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Türk Milletinin istidadı ve kesin kararı medeniyet yolunda, durmadan, yılmadan ilerlemektir_____ M.K. ATATÜRK.... |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Veli kardeş olmazsa olmazı rakı bunun yaw
![]() Umarım yararlı olmuştur!!!
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Teknede Mangal | atilerdogan | Balık Yemekleri | 48 | 16-02-2010 23:37 |
Taygun bunlar senin için kardeşim... | Oktay UZDİYEM | ZIPKINLA SUALTI AVI | 21 | 14-05-2007 11:40 |
taygun aşkolsun | theimam35 | ZIPKINLA SUALTI AVI | 2 | 01-02-2007 19:33 |
Taygun doğumgünün kutlu olsun | HALDUN YALIMLI | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 19 | 20-07-2006 07:22 |