Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > Amatör Balık Avı Genel Bilgiler > Üstadlar Köşesi > Nuri Deniz




 
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 26-11-2009, 17:39   #1
MAVİ FENER
Kaptan
 
MAVİ FENER kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 13.06.09
Yaş: 75
Mesaj Sayısı: 2.415
Exclamation İzmir'in Balık Çiftlikleri

İzmir'in Balık Çiftlikleri


[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Kamuoyunu 3 yıldır meşgul eden balık çiftliklerine ,Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yeni düzenlemeler getirilmiş ve bunun için 18 aylık idari süre alınmıştı.

18 ay neki kısa sürede bitiverdi ,havuzların içinde bulunan balıklar büyüdü pazara sunuldu tüketildi kılçık bile kalmadı.

Daha önceki yazılarımdan birinde konu etmiştim,Balık çiftlikleri kendilerine sağlanan süre içinde bulundukları yerleri terk ederek açık denize çıkacaklardı,ancak bunu sadece İZMİR gurubu yaptı,İzmir dışındakiler halen eski konumda bekliyorlar.

Bilindiği gibi İZMİR büyük işgal yaşamış,işgal kuvvetleri kaçarken her yeri yakıp yıkmıştı,İZMİR savaştan hemen sonra küllerinden doğup Ülkemizin en büyük,güzel ve gelişmiş ili oldu.

Dünyada savaş görmüş yıkıma uğramış hangi kent e baksanız en gelişmişler arasında yer almaktadır.

Çünkü bu kentlerde yaşayanlar aynı şeyleri yaşamamak için büyük özveri gösterip yaşadıkları kentlere sahip çıkmasını bilmişlerdir,İzmir ve civarındaki Balık çiftlikleri işte böyle bir özveri göstermiş ve kendilerine tanınan yasal süreler içinde üzerlerine düşeni yapmışlardır,diğerlerinin bu çalışmayı alkışlayıp örnek alması gerekmektedir.

İzmir de bulunan balık çiftliklerin den daha fazlasını beklemek haksızlık olur,çevreci olduğunu iddia edenlere gelince İzmir in diğer çevre sorunlarınla örneğin çöp,su,imar,yol, ve denizlerin doldurulmasıyla uğraşmalılar,Kordon boyu doldurulurken hiç sesleri çıkmayan bu çevreciler balık çiftlikleri gündeme gelince aslan kesildiler.

Balık çiftlikleri nin kıyıları kirletmesi nedeniyle cilt kanseri olduğunu iddia eden ve ne iş yaptığı belli olmayan meçhul şahıs ile geçen yıl yanımda 5 arkadaşımla bir partinin ilçe merkezinde karşılaştım,Doktordan geldiğini tahlillerinin tertemiz olduğunu söylemesi üzere eşi çevreci kocasının aslında hastalık hastası olduğunu turp gibi olduğunun onlarca insan önünde söylemişti.

Aynı adam merkezi bodrumda bulunan bir turizm yatırım şirketi ile yakın ilişkisi nedeniyle bodrumda düzenlenen eylemlerde aktörlük yapmıştı,Balık çiftliklerine karşı İzmir dede etkinlik düzenleyen bu şahıs nasıl oldu bilmiyorum ama yakın bir zaman İzmir in en lüks semtlerinden çok pahalı bir konut aldığı yönünde iddialar var.

İzmir de bulunan balık çiftlikleri sınıfı geçtiler,diğerlerine gelince ellerini çabuk tutsunlar İzmir i örnek alsınlar,aksi halde cilt hastası olduğunu iddia eden hastalık hastaları çoğalabilir
.[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim.
Üstad Kaptan
Nuri DENİZ
İstanbul - 1949
İTÜ /Kimya ve İşletme Müh.


MAVİ FENER Çevrimdışı  
Sponsored Links
 

Sosyal Paylaşım


Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
balıklıova balık çiftlikleri civarı umutec Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar 4 13-10-2008 12:33
Balık çiftlikleri hakkında ... mufi Tabiatı ve Canlıları Koruma 1 07-04-2008 12:12
zeytineli balık çiftlikleri civarı nevzat DENİZ AVI KARADAN 10 16-04-2007 09:24


Saat 23:03.